Află beneficiile consumului regulat de paste! Trebuie să le introduci primăvara aceasta în alimentația ta!

0
131

Sezonul cald ne face cu ochiul discret, iar femeile par că intră într-o adevărată cursă pentru obținerea siluetei perfecte, doar mai sunt câteva luni și vine vara! Până atunci, ele caută diverse diete și rețete minune care să le ajute să scape de toate kilogramele depuse de-a lungul iernii. Cu siguranță se feresc de carbohidrați, făinoase și dulciuri. Însă aceste alimente sunt foarte benefice și ele pentru sănătate și, gătite așa cum trebuie, nici nu aduc surplus de kilograme.

Știai că pastele NU îngrașă? Desigur, cele care sunt de o calitate superioară și care sunt și corect gătite. Dacă vrei să faci o alegere inspirată caută paste fără gluten, care sunt și sănătoase și hrănitoare. Pastele care conțin grâu, ou și sare sunt doar calorii pure și nu conțin niciun nutrient, ci doar E-uri, zahăr și praf de ou. În schimb pastele adevărate sunt concepute din grâu integral și apă, acestea conținând vitamine, nutrienți și antioxidanți. Nu degeaba se spune că pastele prelungesc viața italienilor!

Cum trebuie gătite corect pastele?

  1.     Citește cu atenție instrucțiunile de pe cutie. Pastele trebuie gătite al dente, așadar nu trebuie lăsate nici mai mult, nici mai puțin decât numărul de minute indicat pe cutie. De obicei, timpul de fierbere este de aproximativ 8-10 minute. În acest fel, ele nu își vor pierde proprietățile nutritive și vitaminele.
  2.     Nu le trage la tigaie! Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem este ca, după ce fierbem pastele, să le mai tragem la tigaie câteva minute împreună cu sosul. Complet greșit! Pastele trase la tigaie devin toxice, din cauza asocierii dintre amidonul din paste și uleiul încins. Această combinație eliberează substanțe cancerigene extrem de periculoase pentru organism. Așadar, fierbe-le doar în apă simplă și apoi scoate-le direct pe farfurie.
  3. Nu combina pastele cu proteine de origine animală! Ele pot fi amestecate cu legume de orice fel, însă dacă adaugi carne, brânză sau ouă nu doar că te vei îngrășa, însă și sistemul tău digestiv va avea de suferit, deoarece procesul de digestie va fi mult îngreunat. Asocierea dintre glucide și proteine animale nu este una prea fericită.

Astfel, putem spune că este necesar consumul de paste pentru beneficiile pe care ele le aduc organismului și sănătății. Dacă le prepari întocmai ca la carte, poți fi convinsă că ele nu doar că își vor păstra nutrienții atât de necesari, dar în același timp nu îți vor influența silueta, deoarece pastele cu adevărat bune nu îngrașă.

Poate ar fi cazul să renunțăm la atâtea mituri și stereotipuri și să ne informăm mai în detaliu despre ceea ce corpul nostru are nevoie, despre preparatele care sunt sănătoase, dar care ne aduc și un număr mic de calorii, în cazul în care vrem să slăbim sau să ne păstrăm silueta. Cert este că pentru o viață sănătoasă trebuie să integrăm în alimentație produse variate, care să ne asigure necesarul de substanțe hrănitoare.

Încearcă-le și tu primăvara asta!

Sursa foto: www.pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.