Avocat Radu Marinescu: Avocatura, o profesie vesnic tânără!

0
387

Tinerii avocati trebuie sa constituie o prioritate reală a Baroului. Formarea profesională trebuie sa asigure dezideratul specializării in contextul unui real spor de cunoștințe, prin formule care sa asigure o acumulare reala de informație juridică.

Ateliere pe tematică esențializata, cu implicarea celor care au luat sau vor sa ia stagiari si a unor colaboratori externi, chiar si din alte profesii, pregătire online coordonată de consilierii de resort, colaborare cu Federația Barourilor Europene si barouri membre, pentru seminarii comune si stagii in străinătate sustinute de Barou, pot fi solutii.

Tinerii trebuie susținuți sa evolueze, utilizand resursele Baroului. Inchirierea unor spații pentru birouri tip office-hub unde avocatii începători, tineri, cei cu dificultăți etc dar si alții sa poata utiliza in condiții decente un spațiu profesional, cu birotica aferentă.

Sprijinirea materiala printr-un fond comun de intrajutorare, constituit prin rezerve acumulate inclusiv din activitatea economică a Baroului. Sprijinirea asociației tinerilor avocați, incurajarea organizarii de evenimente socio-profesionale pentru tinerii avocați cu caracter periodic (clubul tinerilor avocați).

Obtinerea de finanțări pentru avocații aflati la inceputul profesiei, prin proiecte derulate cu resurse europene sau nationale, locale, in colaborare cu instituții de învățământ sau administrație publică.

Ocrotirea ferma a tinerilor avocați in fața abuzurilor la care sunt susceptibili a fi supuși in activitatea lor. Promovarea de soluții legislative pentru stimularea tinerilor avocati, prin credite profesionale pe termen lung garantate de stat sau sustinute si de organele profesiei. 

Tinerii, avocații aflati la inceputul profesiei, sunt viitorul si au nevoie acum de ajutorul organelor profesiei!

av. Radu Marinescu

membru Baroul Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.