Cetățean din Belarus prins cu alcool ascuns în lăzile cu scule la Vama Calafat

0
134

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, azi dimineață, în cabina unui camion, 42 de sticle cu alcool, pe care un cetățean din Belarus a încercat să le introducă ilegal în țară.

Potrivit reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj, azi dimineață, la ora 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion înmatriculat în Lituania, un cetăţean din Belarus, în vârstă de 38 de ani. Acesta transporta portocale din Grecia pentru o firmă din Lituania.

În timpul controlului efectuat în mijlocul de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei și în lăzi de scule, 42 sticle cu alcool, din mărcile – vodca Natt Golden Firta 18 litri, vodca Flirt 12 litri și Savoy Silver 12 litri, toate sticlele având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul camionului a declarat faptul că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 2.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reținut  cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată cu avertisment, conform prevederilor art.449, alin. 3, lit. a, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.