Deputatul PSD Dolj, Alexandra Presură: Guvernul României şi majoritatea parlamentară #PSD acordă o atenţie deosebită domeniul prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor şi a violenţei în familie

0
251

Guvernul României şi majoritatea parlamentară #PSD acordă o atenţie deosebită respectării principiilor fundamentale care reglementează domeniul prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor şi a violenţei în familie, a declarat astăzi, în plenul Camerei, doamna deputat Alexandra Presura(Grupul parlamentar al #PSD).

”Pe parcursul ultimilor ani, Legea 217/2003 prevenirea şi combaterea violenţei în familie a fost modificată şi completată în mai multe rânduri, în aşa fel încât cadrul legislativ să asigure un grad sporit de protecţie victimelor infracţiunilor violenţei în familie.

Ultima modificare a legislaţiei privind combaterea violenţei domestice prevede emiterea de către poliţie a ordinului de #protecţie provizoriu, în favoarea victimelor şi a copiilor acesteia.

În acest fel, legea îi dă voie poliţistului să scoată agresorul din casă şi să îl ducă la o distanţă suficientă, de la care să nu mai constituie pe moment un pericol iminent. Pentru a da un semnal puternic care să certifice faptul că combaterea violenţei în familie şi sprijinirea victimelor sunt imperative pentru Guvern, zilele trecute s-a semnat #finanţarea proiectului „#VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă”, care îşi propune protejarea victimelor violenţei domestice şi redarea demnităţii şi încrederii acestora.

Programul, în valoare de 11 milioane euro, prevede realizarea de locuinţe sociale pentru victimele violenţei în familie, organizate într-o reţea integrată la nivel naţional, unde acestea să fie protejate, să primească consiliere psihologică şi juridică, dar şi să locuiască o perioadă de timp, până când vor putea duce o viaţa normală şi independentă. Totodată, victimele vor fi ajutate să se reintegreze social şi profesional prin programe de formare profesională”, a subliniat Presura Alexandra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.