Doljean cercetat pentru nerespectarea regimului armelor după ce a fost prins de jandarmi pe fondul de vânătoare fără autorizație

0
585

Un doljean de 51 de ani, din Cerăt, a fost prins de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Dolj, ieri după-amiază, pe fondul de vânătoare, înarmat cu pușca, fără să aibă însă autorizație de vânătoare. Acum este cercetat penal și a rămas fără pușcă.

Ieri după-amiază, în jurul orei 15.00, efective din cadrul I.J.J. Dolj – structura Segarcea, aflate în timpul unei acţiuni specifice de combatere a faptelor antisociale în domeniul cinegetic, s-au sesizat cu privire la faptul că, pe fondul de vânătoare 29 Cerăt, se află un bărbat cu o armă de vânătoare sa.

Jandarmii au constatat că este vorba despre N. S, de 51 ani, din comuna Cerăt, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, deşi acesta deţinea permis legal pentru arma de vânătoare, nu îşi justifica prezenţa pe fondul de vânătoare 29 Cerăt şi nu deţinea autorizaţie de vânătoare legală pentru fondul respectiv, iar arma şi muniţia aflate asupra sa nu erau transportate şi depozitate în condiţiile legii.

Asupra bărbatului au fost găsite o armă de vânătoare şi 25 cartuşe cal. 12 mm.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, respectiv art. 342 CP, documente ce au fost înaintate organelor judiciare din cadrul I.P.J. Dolj pentru continuarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.