Este Gabriel Zamfir cea mai mare problemă a Filarmonicii Oltenia din Craiova?

0
583

Nu am vrut să scriu despre subiectul Gabriel Zamfir la finalul anului 2018, pentru că mi s-au părut mai importante altele.

Pe piață tot apar înregistrări din biroul directorului Filarmonicii Oltenia, livrate cu dedicație, pe bază de prietenie, presei. Este ușor de sesizat premeditarea acestor înregistrări.

Nu îi iau apărarea lui Gabriel Zamfir, nu doresc acest lucru, dar nici nu pot trece cu vederea că persoanele în cauză erau pregătite să îl înregistreze și evident să îl provoace.

Și Gabriel Zamfir este ușor de provocat, pentru că are o fire colerică, rău de gură, și câteodată vorbește gura fără el, cum spune expresia românească. A avut o serie de declarații nefericite, nepotrivite cu funcția, nepotrivite în general.

Gabriel Zamfir a venit director la Filarmonica Oltenia pe fondul unei atmosfere încărcată, plină de scandaluri, cu acuzații de tot felul ale unor angajați la adresa conducerii interimare, cu greve organizate de unii care se vedeau directori etc.

O instituție care stătea pe un butoi de pulbere, gata să explodeze.

Stilul impunător, agresiv de multe ori, l-a ajutat pe Gabriel Zamfir să aducă o liniște, aparentă, în instituție. Lucrurile sunt însă departe de a fi rezolvate.

Gabriel Zamfir și-a dorit mult o funcție într-o instituție de cultură din Craiova. Pentru a-și duce la îndeplinire această dorință a atacat mulți oameni, a făcut mult rău, în stânga și dreapta, și acum trage ponoasele.

Dar nu este Gabriel Zamfir cel mai mare rău din Filarmonica Oltenia. Sunt alții și mai rău intenționați.

Dincolo de situația lui Gabriel Zamfir, care si-o face cu mâna lui, sau mai bine zis cu gura lui, rămân problemele unei instituții emblematică în peisajul cultural oltenesc.

Aceasta trebuie să fie prioritatea autorităților locale, pentru că în cazul Gabriel Zamfir, soții Iulia Negrea și Ivan Iliev, Mihaela Nedelcu, trebuie așteptată finalizarea anchetei demarată de procurori.

Gabriel Zamfir, dacă ține la instituție, după atâtea gafe, răsfrânte și asupra imaginii Filarmonicii Oltenia din Craiova, poate face un pas în spate, și își poate da demisia. Dar aceasta este numai alegerea lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.