FOTO. FILIAȘI: Astăzi, 7 martie 2019, s- a desfășurat a XXI- a ediție a manifestării culturale „Mărțișor Filișan”

0
1082

Astăzi, 7 martie 2019, s- a desfășurat a XXI- a ediție a manifestării culturale „Mărțișor Filișan”.

Așa cum îi stă bine unei manifestări ajunsă la ” maturitate”, subiectul principal a fost comemorarea primei femei ofițer din armata română, „eroina de la Jiu”, Ecaterina Teodoroiu.

Elevii, cadrele didactice și toti cei implicați în cadrul manifestării culturale „Mărțișor Filișan”, au rămas cu amintiri de neuitat și cu o experiență inedită.

Primarul orașului Filiași, Gheorghe Ilie Costeluș, a mulțumit tuturor celor implicați pentru sprijin și susținere. ” Mărțișorul” de anul acesta ne- a unit pe toți: autorități locale, instituții școlare și de cultură și nu în ultimul rând, publicul filișan.

Punctul central l- a constituit prezentarea filmului documentar dedicat eroinei, realizator- Dorin Brozbă urmat fiind de mărturisirile stănepoatei Ecaterinei Teodoroiu, doamna Luminița Dragomir- muzeograf la muzeul din Tîrgu- Jiu.

Manifestarea a fost completată de momente artistice susținute de două tinere talente: Bianca Mitrică- interpreta rolului eroinei și Elena Crina Bolovan- elevă laureată la numeroase festivaluri de muzică populară.

BIROU COMUNICARE PRIMĂRIA FILIAȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.