Nu știi ce tip de rochie ți se potrivește? Află ce să alegi în funcție de formele tale!

0
163

Cumpărarea unei rochii este distractivă. Totuși, facem o greșeală foarte mare: alegem rochiile foarte des uitându-ne la model și culoare, lucruri care ne „fură” ochii, și nu după tipul de rochie ce ni se potrivește în funcție de structura corpului. Aici putem afla ce tip de rochie se potrivește formelor noastre.

Nu toate formele corpurilor sunt la fel. Tocmai de aceea nu există un singur tip de croială pentru rochii sau alte articole de îmbrăcăminte. Înainte să mergem la cumpărături sau să comandăm online, ar fi bine să aflăm ce modele ni se potrivesc cel mai bine pentru a nu cheltui o sumă de bani fără un efect pozitiv sau să probăm ore în șir ceva ce nu ne avantajează. Putem intra aici pentru a găsi rochii potrivite oricărei forme.

Care sunt variațiile de forme ale corpului?

Înainte de toate, haide să stabilim ce formă a corpului avem în funcție de caracteristicile fiecăruia.

Acesta este primul indicator pe care trebuie să îl avem în vedere atunci când ne uităm după rochiile confecționate din catifea, din piele, voal sau orice alt material.

Iată care sunt cele 4 tipuri:

 

  • Tip de corp măr: corpul este bine proporționat, umerii sunt mai largi decât șoldurile, talia nu este bine definită, pieptul este dezvoltat și zona abdominală este mai vizibilă decât la alte tipuri de corp.

 

 

  • Tip de corp pară (sau triunghi): talia este mai mare decât bustul, șoldurile sunt mai mari, umerii par mai mici și posteriorul este mai mare.

 

 

  • Tip de corp dreptunghiular: umerii și șoldurile au aproximativ aceleași proporții, nu sunt prezente multe curburi ale formelor feminine, talia nu este nici puțin și nici prea definită, greutatea este distribuită echilibrat în toate zonele corpului.

 

 

  • Tip de corp clepsidră: bustul și șoldurile au măsuri aproape egale, talia este bine definită, iar corpul poate fi descris drept curbat.

 

Din ce tipuri de rochie avem de ales?

 

  • Rochie dreaptă

 

Rochie cu croială în forma A

Rochie cu talia înaltă

Rochie petrecută

Rochie în stil cămașă

Rochie tunică

Rochie strâmtă

Rochie cu peplum

Rochie evazată

Ce tip de rochie se potrivește?

 

  • Pentru forma măr: dreaptă, cu croială în forma A, cu talia înaltă, petrecută, în stil cămașă;

 

 

  • Pentru forma pară: dreaptă, strâmtă, cu peplum, petrecută, în stil cămașă;

 

 

  • Pentru forma dreptunghiulară: tunică, peplum, în stil cămașă, petrecută;

 

 

  • Pentru forma clepsidră: înaltă, evazată, tunică, cu croială în forma A.

Indiferent de forma corpului nostru, acum știm spre ce tipuri de croială a rochiei ar trebui să ne orientăm. Fiecare dintre acestea are capacitatea de a contura și accentua trăsăturile frumoase și de a ascunde defectele. Se va întâmpla să găsim, poate, modele de printuri care să ne atragă spre o rochie ce nu ne va pune corpul în evidență așa cum trebuie. Important este să înțelegem că primul lucru important la articolele de îmbrăcăminte este cum se așează pe formele noastre și apoi culoarea și celelalte detalii.

Sursă foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.