Primarul Calafatului acuză: viceprimarul Afrenie în doi ani, a consumat 4400 litrii de motorină în valoare de 220 de milioane de lei

0
1485

Primarul municipiului Calafat, Lucian Ciobanu, a început să răspundă la atacuri, și face o serie de precizări, unele dintre ele privindu-l pe viceprimarul ALDE, Leontin Afrenie, despre care edilul spune că ”în doi ani, a consumat 4400 litrii de motorină în valoare de 220 de milioane de lei”.

”Dragi prieteni,

Voi continua ultima postare în care vorbeam despre acuzele care mi se aduc.
Actualul viceprimar într-una din postările sale făcea afirmații cum că eu aș minți, aș dezbina Consiliul Local, orașul este plin de gropi, câini, șerpi, etc. Vreau să vă spun că nu am niciun interes să dezbin Consiliul Local pentru că toate hotărârile care se iau, se iau doar cu aprobarea Consiliului Local.

Deci, interesul meu ar fi să țin aproape toți consilierii, dar în același timp încă de la venirea mea la Primărie, le-am spus atât consilierilor cât și angajaților că au drepturi dar și îndatoriri ca orice cetățean din Calafat, de aceea i-am rugat să își plătească chiriile, impozitele și taxele care în unele cazuri ajungeau la sute de milioane lei vechi (chiar există un caz cu un consilier care a administrat o societate ce are datorii de peste 100 de miliarde lei vechi).

Atunci când a fost cazul am pus poprire pe salariile angajaților cu datorii. Când am depistat nereguli am spus STOP HOȚIEI și am înaintat dosarele întocmite de Audit organelor abilitate.

Cei vizați în aceste dosare au apelat la „prietenii” din Consiliul Local (și nu numai) care au spus că denigrez oameni și au încercat să mă blocheze. Controalele ulterioare ale Curții de Conturi au confirmat cele constatate de mine.

În încercarea lor de a mă bloca mi-au făcut reclamații la diverse instituții ale statului prin interpuși.

Am fost acuzat cum că aș fi făcut anumite lucruri pe care predecesorii mei le faceau atunci când se ocupau de administrație. Mai mult decât atât cei care au fost eliminați de mine din Primărie au primit recomandări scrise de la anumiți consilieri pe care le-au folosit în diverse situații.

În ceea ce privește afirmația viceprimarului referitoare la mizeria din oraș, gropi, câini,…, trebuie să vă spun că tocmai el trebuia să se ocupe de rezolvarea acestor probleme prin intermediului Direcției de Servicii de Utilitate Publică care era în directa lui subordonare.

Din nefericire NU a făcut acest lucru întrucât în proporție de 95% din timpul în care trebuia să rezolve problemele comunității, pentru care era plătit, el era ocupat cu rezolvarea problemelor personale.

Am vrut să iau măsuri împotriva lui încă de la început, dar de fiecare dată intervenea „politicul” de la nivel local sau județean și-mi spuneau să am rabdare cu el pentru că e „necopt” sau pentru că nu puteam rupe alianța pe care o avem la nivel de municipiu.

Astfel s-a ajuns ca în anii 2017 și 2018 VICEPRIMARUL să aibă 180 de deplasări (pe care în majoritate și le semna singur), 40 de zile de concediu medical și 30 de zile de concediu de odihnă.

Având în vedere că în anii 2017 și 2018 numărul de zile lucrătoare este de circa 500 iar el a fost plecat 250 vă puteți da seama cât de mult s-a ocupat de curațenie, plombarea gropilor sau strângerea câinilor.

Restul zilelor chiar și în cazul în care venea la Primărie nu stătea mai mult de 2 ore. În cei 2 ani mașina care o are la dispoziție a consumat 4400 litrii de motorină în valoare de 220 de milioane de lei și a făcut decontări de bonuri de motorină de peste 50 de milioane de lei.

În puținele lui momente de sinceritate mi-a zis că au hotărât (el și o parte din consilieri) să mă lase să rezolv singur problemele orașului și au făcut tot posibilul să blocheze orice inițiativă a mea. Mi-am desfășurat activitatea fără director la D.S.U.P. și administrator public circa 1 an și 3 ani cu un VICEPRIMAR a cărui activitate principală era încasarea salariului.

Mă întreb: familia lui nu îl întreba de unde proveneau banii pe care îi aducea acasă știind că el nu stătea mai deloc la primărie???
În curând voi reveni cu postarea următoare, cea referitoare la – Dosarele întocmite de Auditul intern din Primărie”, a postat pe Facebook, primarul Lucian Ciobanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.