Foto/Video: Razie rutieră de amploare în tot județul: amenzi de peste 76.000 lei și 21 de permise reținute

0
289

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au efectuat, aseară, o razie pentru combaterea abaterilor la regimul circulației rutiere şi prevenirea producerii de accidente. În urma abaterilor constatate au fost aplicate 303 sancțiuni contravenționale de peste 76.500 lei și s-au reținut 21 permise de conducere.

Aproximativ 150 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, economic şi acţiuni speciale au participat la razia organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj.

Astfel, în Craiova și județ, au fost instituite 65 de filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat aproximativ 920 de autovehicule şi au legitimat peste 1.300 de persoane, fiind totodată efectuate 190 de testări cu aparatul alcooltest. Polițiștii doljeni au constatat 5 infracțiuni în flagrant delict, fiind depistate în trafic persoane care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, nu deţineau permis de conducere sau conduceau autoturisme neînmatriculate.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 303 sancțiuni contravenționale, din care 5 la Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice, 2 la Legea 12/1990 privind activitățile comerciale ilicite, 1 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 295 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate de poliţişti este de peste 76.500 lei, fiind totodată confiscată cantitatea de 23 mc. de material lemnos, în valoare de peste 2.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 21 de permise de conducere, iar 6 certificate de înmatriculare au fost retrase.

„Poliţiştii doljeni desfăşoară zilnic activităţi pentru prevenirea producerii de accidente rutiere, însă pentru reducere numărului acestora este nevoie ca toţi participanţii la trafic să înţeleagă cât de importantă este adoptarea unei conduite preventive atunci când se deplasează pe drumul public. Astfel, sfătuim atât conducătorii de autovehicule şi cât şi pietonii să manifeste o atenţie sporită atunci când se deplasează pe drumul public şi să respecte regulile de circulaţie rutieră”, a precizat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.