Știai că animalele bine îngrijite sunt, în același timp, mai fericite?

0
142

Prietenii noștri necuvântători ne aduc, de cele mai multe ori, zâmbetele pe chip după o zi stresantă și agitată. Legătura dintre om și animal a fost îndelung studiată de specialiști, iar rezultatele sunt unele uimitoare: animalele care sunt iubite, îngrijite și cărora li se arată atenție vor fi, la rândul lor, mai fericite. Atât câinii, cât și pisicile, dar și animalele de curte au un rol esențial în viața noastră.

  •      Dacă le hrănești cum trebuie, atunci sănătatea lor și a ta este garantata

O atenție sporită trebuie să acorzi modului de preparare și ingredientelor cu care îți hrănești animalele, deoarece rezultatele se vor vedea ulterior. O pisica bine hrănită va fi frumoasă, va avea blana lucioasă și nu va avea probleme de sănătate. La fel se întâmplă și în cazul câinelui.

Știai cât de important este modul în care prepari mâncarea animalelor de la fermă? Dacă vrei să te asiguri că ele îți vor oferi cele mai bune materii prime, atunci nu trebuie să neglijezi procesul de preparare a hranei. În acest sens, de mare ajutor fermierilor este un tocător pentru resturi vegetale, care eficientizează procesul de pregătire a hranei pentru animalele de la fermă.

  •      Atenția și afecțiunea sunt elemente esențiale pentru fericirea animalelor

Ai observat câtă bucurie poți vedea pe chipul unui câine în momentul în care ajungi acasă și te joci cu el? Această bucurie sinceră este aproape de negăsit la un alt animal precum este la câine, doar nu degeaba se spune că este cel mai credincios prieten al omului. Dacă îți faci timp zilnic să te joci cu animaluțul tău, să îi arăți că și el este un membru important al familiei, atunci el îți va răspunde cu aceeași fericire și dragoste.

  •      Un animal fericit e capabil să te vindece de orice boală

Probabil că ai auzit de terapii prin intermediul animalelor, mai ales în cazuri de boli psihice, depresii sau anxietăți. Animalele au această putere uimitoare de vindecare prin dragoste și afecțiune. Pisicile, în special, sunt recunoscute pentru puterea lor de absorbție a tuturor energiilor negative dintr-o casă, având în vedere ce statut avea în Egiptul Antic. De asemenea, cred ca ai auzit măcar o dată pe cineva care să îți spună că dacă pisica se așează pe o anumită zonă a corpului tău, înseamnă ca acolo ai o problemă de sănătate sau o suferință. Iar ea, pisica, se așează pe acea zonă tocmai pentru a absorbi toată energia negativă și a te vindeca.

Așadar, indiferent că locuiești la apartament sau la curte cu multe animale, toate trebuie să primească afecțiunea și grija cuvenite. De multe ori, animalele ne sunt tovarăși mai buni decât oamenii, tocmai datorită purității și sincerității cu care își manifestă sentimentele față de stâpâni. Astfel, trebuie să ne preocupăm constant să le oferim tot ceea ce au nevoie, de la hrană adecvată, la timp, dragoste, plimbări, igienă. Astfel, poți fi sigur că animalul o să îți întoarcă toate aceste eforturi înzecit.

Photo: www.pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.