UPDATE/ Jurnalistul craiovean Florin Băltărețu a dejucat planurile unui vâlcean care voia să-i înșele mama, prin metoda „Accidentul”. Control judiciar pentru vâlcean

2218

prinsJurnalistul craiovean Florin Băltărețu a dejucat planurile unui vâlcean de 21 de ani care voia să-i înșele mama, prin metoda „Accidentul”, cu 20.000 lei. Jurnalistul craiovean a anunțat Poliția, s-a întâlnit cu cel care ceruse banii pentru o așa-zisă intervenție chirurgicală necesară fratelui său, care ar fi avut un accident, reușindu-se prinderea în flagrant a autorului. S-a stabilit, după cercetări, că tânărul din Vâlcea mai înșelase o bătrână de 88 de ani, în aceeași noapte, cu 9.950 lei. Banii au fost găsiți la pensiunea din Craiova unde autorul se cazase împreună cu iubita sa. Cercetările continuă.

Azi-noapte, în jurul orei 04.30, un bărbat necunoscut a apelat-o atât pe telefonul fix cât şi pe telefonul mobil, pe mama lui Florin Băltărețu, în vârstă de 68 ani. Bărbatul s-a recomandat ca fiind doctor, i-a spus femeii că fiul său a suferit un accident de mașină, este internat în spital și trebuie operat de urgență, solicitând suma de 20.000 lei pentru achiziționarea unei tije metalice. Florin Băltărețu a auzit-o pe mama sa vorbind la telefon, și-a dat seama ce se întâmplă și a preluat el apelul, explicându-i celui de la telefon că el este fratele mai mic al celui care suferise accidentul și este dispus să le dea banii. A spus că i se descarcă telefonul și a cerut câteva minute pentru a-și găsi încărcătorul. Imediat după ce a închis telefonul a anunțat poliția despre ce se întâmplă. Bărbatul din Vâlcea a revenit cu telefon, iar în urma discuției cu Florin, au stabilit să se întâlnescă pe strada Pașcani, în fața Liceului Adventist Craiova, explicându-i că va veni acolo un reprezentant al CAS Dolj să ia banii, dar el să-i lase jos, în iarbă, acoperiți cu ceva. A procedat cum i se ceruse, însă nu s-a îndepărtat prea mult, astfel că a reușit să-l prindă pe cel care a venit să ridice banii, la fața locului ajungând și polițiștii. Bărbatul a fost identificat, stabilindu-se că este din comuna Lădești, judeţul Vâlcea, are 21 de ani și se cazase la o pensiune în Craiova împreună cu iubita.

Mai mult, în aceeași noapte, bărbatul a mai înşelat, folosind acelaşi mod de operare, o femeie de 88 de ani din Craiova, de la care a primit suma de 9.950 lei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.

UPDATE: Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, față de tânărul de 21 de ani, din Vâlcea, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.