19 irakieni ascunși într-un microbuz, descoperiți la PTF Bechet

969

Polițiștii de frontieră doljeni de la Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Bechet au descoperit 19 cetățeni irakieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși într-un microbuz, condus de un șofer sârb.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră Dolj, ieri, 21.10.2018, la ora 10.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb la volanul unui microbuz, marca Fiat Ducato, care transporta, conform documentelor, cabluri electrice din Turcia, pentru o societate din Cehia.

În baza analizei de risc, polițiști de frontieră au efectuat un control amănunţit în mijlocul de transport, descoperind, ascunse în compartimentul marfă al microbuzului, nouăsprezece persoane, cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni -13 bărbaţi, 3 femei şi 3 minori – adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, iar minorii între 7 şi 17 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă  într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul sârb a declarat că nu ştie cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz.

Conform protocolului româno-bulgar, migranţii şi șoferul sârb au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, după cum a precizat subinspector Eugen Cătălin Ilie, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Dolj.