3 mijloace de transport SUPER eficiente pentru doljenii care nu au permis de conducere

0
237

Îți place să ajungi la timp la locul de muncă? Nu obișnuiești să întârzii la întâlnirile importante, dar pentru că depinzi de un mijloc de transport în comun, ți s-a întâmplat să nu fii punctual de fiecare dată? Deplasările eficiente și în siguranță au devenit mai mult decât necesare la nivelul întregii țări. Chiar dacă, în Dolj, numărul mașinilor este în creștere, sunt mulți cei care, din diverse motive, nu au încă permis de conducere. Te regăsești în această categorie? Iată o veste bună pentru tine: poți să fii în continuare punctual, așa cum îți place, dacă alegi să te deplasezi cu unul dintre mijloacele de transport de mai jos:

Iată ce mijloace de transport poți alege dacă nu ai carnet de conducere:

 

  • Mașina pentru care nu ai nevoie de permis categoria B, ci doar de un atestat obținut de la o școală de șoferi autorizată

 

După ce te-ai pus la curent cu legislația și cunoști temeinic regulile de circulație, acest lucru fiind confirmat de atestatul obținut, poți să îți cauți o mașină care se conduce cu maximum 45 km/h. Deși aceste autoturisme sunt preferate în special de tinerii din țările occidentale, au început să câștige o oarecare faimă și pe plaiurile mioritice. Consumă puțin combustibil sau vin în variante electrice și sunt îndrăgite mai ales de cei cu vârste între 16 și 18 ani. Însă nu trebuie să te lași influențat de asta, pentru că o poți conduce indiferent dacă ești adolescent sau ai trecut de prima tinerețe.  

Deocamdată nu există statistici concludente cu privire la cumpărarea acestor vehicule, însă, dacă vei parcurge articolul de aici vei observa că anul trecut s-a constatat o creștere a numărului de mașini electrice achiziționate de români.

 

  • Tricicleta electrică – o variantă eficientă și ecologică de deplasare  

 

Cu look-uri mai vintage sau mai moderne, în diverse variante de culoare și design, tricicletele electrice sunt ultimul trend în materie de deplasare și altfel decât pe trotuar sau cu un mijloc de transport care nu îți aparține. Sunt ideale dacă nu ai permis, dar sunt la mare căutare și printre cei care au probleme locomotorii sau suferă din pricina obezității, ajutându-i foarte mult să facă față provocărilor zilnice. Ce este extraordinar la aceste vehicule este că se încarcă timp de câteva ore la o priză normală, acumulatorul din dotare fiind suficient de rezistent pentru ca tu să te bucuri vreme îndelungată de alegerea făcută. Astfel, dacă nu ai carnet de conducere și nu vrei să te deplasezi cu mai mult de 25 km/h, aceasta rămâne o opțiune bună pentru tine.

 

  • Bicicleta electrică – nu este un moft, ci o necesitate în pas cu vremurile noi și tehnologia modernă

 

Fie că alegi să te duci cu ea la serviciu,  fie să îți vizitezi prietenii sau dacă pur și simplu vrei să te plimbi, bicicleta electrică va deveni nu doar un mijloc de transport, ci și un accesoriu de care cu greu te mai poți dezlipi. Este super eficientă și nu e nevoie să pedalezi din greu pentru a ajunge din punctul A în punctul B. În plus, este prietenoasă cu mediul și poate fi găsită și în variante pliabile, ceea ce te scapă de stresul parcării.

Orice variantă ai alege, nu uita să îți faci un obicei din a acorda 30 minute pe zi din timpul tău și mersului pe jos. E adevărat că face piciorul frumos, dar mai ales că este ultra sănătos!

Sursă foto: Shutterstock.com 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.