Galerie Foto: Proiect ecologic inedit la Grădinița „Căsuța cu povești” Craiova! Copii, părinți și cadre didactice împreună la plantat de copaci

3048

Nu este niciodată prea devreme pentru educația ecologică, iar  „Voluntariatul este soluția”.

Cel puțin asta cred cadrele didactice de la Grădinița „Căsuța cu Povești” din Craiova, care au organizat „ziua verde”.

Mai exact, în joacă, i-au pus la treabă pe cei mici, dar și pe părinții lor și au plantat în curtea grădiniței 12 pomi fructiferi și 36 de arbori decorativi.

Acțiunea a fost un mare succes, părinții și copiii fiind încântați să participe împreună la acest proiect, dar și pentru că lasă în urma lor un loc mai bun, mai curat.

Grădinița „Căsuța cu Povești” din Craiova a organizat, ieri după-amiază, o acțiune de ecologizare desfășurată în curtea unității de învățământ, care s-a dovedit un mare succes, după zâmbetele de pe chipurile celor mici, dar și ale părinților care au avut posibilitatea să petreacă timp și să lucreze alături de copiii lor.

Mai exact, sub motto-ul „Voluntariatul este soluția”, conducerea grădiniței i-a invitat pe părinți, dar și pe membrii comunității să participe alături de cei mici la curățarea curții și plantarea unor copaci.

Părinți, copii și cadre didactice au făcut echipă, s-au distrat, au învățat să lucreze împreună, iar la final au lăsat în urma lor 12 pomi fructiferi și 36 de arbori ornamentali care vor face aerul mai curat.

„Credem că educația ecologică se poate face încă din primii ani, atunci când copilul e curios să facă și să afle cât mai multe lucruri și când e ca o oglindă a adulților din jurul lui.

Prin parteneriatul cu familia reușim să formăm cei șapte ani de acasă, pentru că acesta este și motto-ul grădiniței noastre.

Faptul că părinții au fost implicați în acest proiect îi va face pe copii mai responsabili, vor vrea să facă și ei același lucru, să mențină un aer curat”, a explicat prof. Claudia Radu, director al Grădiniței „Căsuța Cu Povești” Craiova.

Încântați de proiect au fost și părinții: „E un lucru bun că participă și părinții. Mulțumim pentru că ne dați posibilitatea să ne implicăm în astfel de proiecte.

Le mulțumim și celor care au donat pomii fructiferi și pentru direcționarea a 2% din impozitul pe venit către grădiniță”, a spus Simona Amărăscu, părinte al unuia dintre copiii de la grupa mare E.

Cei 12 pomi fructiferi au fost donați de Lilia Berzoi, părinte al unui copil de la grădinița la care a fost și ea înscrisă, în timp ce arborii ornamentalu au fost cumpărate din banii Asociației „Căsuța cu Povești”, bani strânși prin direcționarea a 2% din impozitul pe venit către grădiniță.