A ajutat la prinderea unui hoț și a dus la Poliție 4.300 de lei, bani pe care hoțul îi aruncase

4669

Un tânăr de 28 de ani din Craiova, martor la furtul unui portofel, a găsit, în apropierea locului comiterii faptei, 4.300 de lei, bani pe care autorul, un minor de 13 ani, îi aruncase pentru a-i recupera mai târziu. Craioveanul a dus banii la Poliție, aceștia fiind restituiți femeii de 66 de ani căreia minorul îi furase portofelul.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizați ieri, prin numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din Craiova, un minor a sustras portofelul unei femei de 66 de ani, din localitate, în care se afla suma de 4.300 de lei și apoi a fugit într-o direcţie necunoscută.

La fața locului a ajuns un echipaj de poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Craiova, care, în urma verificărilor efectuate și a discuțiilor cu martorii, între care s-a aflat și un tânăr de 28 de ani, din Craiova, care le-a indicat direcția în care fugise autorul, a depistat un minor de 13 ani, bănuit de comiterea furtului, acesta având asupra sa doar portofelul sustras, nu şi banii al căror furt fusese sesizat.

Ulterior, la sediul Secției 1 Poliție Craiova, s-a prezentat tânărul de 28 de ani, din Craiova, care ajutase inițial la prinderea minorului și care a returnat suma de 4.300 de lei, găsită într-o zona apropiată comiterii faptei.

Craioveanca de 66 de ani a fost cea mai fericită, exprimându-și recunoştinţa faţă de gestul tânărului de 28 de ani. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt.