Consiliul Județean (CJ) Dolj a lansat procedura de achiziție publică pentru realizarea celei mai ample investiții a instituției în domeniul sportiv – construirea Centrului „Stadionul Tineretului“, valoarea estimată a contractului de lucrări ridicându-se la aproape 54 de milioane de euro, inclusiv TVA.

Noul complex va constitui un obiectiv unic în România, prin prisma faptului că va include un velodrom interior, amenajat în conformitate cu standardele competiționale ale Uniunii Internaționale de Ciclism.

„A fost lansată licitația în vederea atribuirii contractului de executare a lucrărilor pentru cel mai modern complex sportiv multifuncțional din România, pe amplasamentul vechiului Stadion «Tineretului».

Publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a procedurii privind construirea primului velodrom indoor din țară, parte a unui centru care mai cuprinde spații pentru multiple alte sporturi de sală, este vestea începutului de an.

Construcția a fost proiectată cu o capacitate de peste 8.000 de persoane și va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfășurarea de competiții la nivel internațional, suprafețe de joc modulare, dar și o zonă pentru concerte și alte manifestări artistice. Complexul este prevăzut, de asemenea, cu vestiare, săli de antrenament și de tratament pentru sportivi, magazine și locuri de parcare.

Termenul de finalizare a investiției este de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Contractul „Execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Construire Centrul sportiv Stadionul Tineretului Craiova»“ are o valoare estimată de 225.205.044,92 lei, fără TVA, ofertele putând fi depuse până la data de 6 februarie 2024.

Noul complex, o construcție cu subsol, parter și 3 etaje, va avea o suprafață totală de peste 34.000 de metri pătrați și va asigura condițiile necesare pentru organizarea de competiții naționale și internaționale de atletism, ciclism, dar și volei, baschet, handbal sau tenis de câmp.

BIROUL DE PRESĂ