A fost prins cu cupru fără acte și a vrut să-i mituiască pe polițiști cu 175 de euro ca să scape de sancțiuni

902

Un doljean de 29 de ani, din comuna Predești, a ajuns, ieri, în spatele gratiilor, după ce a vrut să mituiască doi poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova cu suma de 175 de euro pentru a nu fi sancţionat. El fusese prins cu 300 kg de cupru pentru care nu avea documente și pe care voia să le valorifice în Craiova, promițându-le polițiștilor și o parte din banii pe care urma să-i încaseze.

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, ieri, 22 mai a.c., în jurul orei 13.15, patrula de siguranță publică formată din agent principal Chivu Cătălin, din cadrul Secției 6 Poliție Craiova și elev Turlocu Bogdan, din cadrul Școlii de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, a oprit pentru control, pe strada Brestei din Craiova, o autoutilitară în care se aflau doi bărbaţi, şoferul, în vârstă de 29 de ani, din comuna Predești, judeţul Dolj şi pasagerul de 30 de ani, din Craiova. La controlul autoutilitarei a fost descoperită cantitatea de aproximativ 300 kg cupru care era tocat şi depozitat într-o ladă frigorifică, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative care să-i ateste proveniența.

Autoutilitara și cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Secției 6 Poliție Craiova pentru continuarea cercetărilor unde, pentru a nu primi sancțiune contravențională și a nu li se confisca marfa, cei în cauză au promis suma de 500 de euro agentului principal Chivu Cătălin și agentului șef Ristea Ninel. Poliţiştii au refuzat mita, au informat conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj și pe ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, care, împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat flagrantul, șoferul fiind prins când îi oferea 175 de euro agentului șef Ristea Ninel. Bărbatul a fost reținut, iar astăzi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru dare de mită.