A furat o barcă și a trecut Dunărea intrând fraudulos în România! L-au prins polițiștii de frontieră de la Calafat

1193

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Calafat au depistat un cetățean din Kazahstan care a încercat să intre ilegal în România, cu ajutorul unei bărci pescăreşti, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Ieri, în jurul orei 13.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, județul Dolj, au observat cu ajutorul sistemul de supraveghere a frontierei de stat, pe direcţia km. fluvial 809, o barcă pescărească, ce se deplasa pe Dunăre, dinspre Bulgaria către malul românesc.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică în urma căreia au identificat la malul românesc al Dunării ambarcaţiunea bulgărească şi au reținut o persoană de sex masculin, care se deplasa spre interiorul ţării, pe direcţia bazinelor piscicole din zonă. Persoana în cauză nu vorbea limba română și nu avea documente de identitate asupra ei, motiv pentru care a fost dusă la sediul Sectorului P.F. Calafat în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este din Republica Kazahstan, în vârstă de 33 de ani, care a încercat să intre ilegal în România. Bărbatul a declarat că a sustras barca de pe malul bulgăresc al fluviului Dunărea şi dorea să ajungă în Germania unde se afla familia sa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României şi conform protocolului româno-bulgar, persoana în cauză și ambarcaţiunea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.