ABA Jiu continuă acțiunile de combatere a poluării generate de deraierea trenului la viaductul de la Cârcea. Circulația feroviară nu a fost reluată

1000

Angajaţii Administraţiei Bazinale de  Apă au continuat să acţioneze și în ultimele 24 de ore pentru îndepărtarea efectelor poluării cu biodiesel, produsă după deraierea, în data de 12 august a.c., a trenului transport marfă pe linia C.F., magistrala Bucureşti – Craiova, în zona podului C.F. din localitatea Cârcea, judeţul Dolj. Circulația în zonă este în continuare închisă.

Angajaţii Administraţiei Bazinale de  Apă  au acţionat în ultimele 24 de ore continuând evacuarea apei clare, curate, prin pompare, din groapa săpată, impermeabilizată cu geotextil, la punctul de la Preajba şi dirijarea acesteia în aval.

S-a administrat material absorbant pe sectorul situat între podul de cale ferată de la Cârcea până la barajul de la Preajba pentru neutralizarea biodieselului care se mai strânsese în ochiurile de apă.

În cursul serii, apa din acumularea de la Preajba a fost evacuată în totalitate prin pompare, spre aval. Administraţia Bazinală de Apă Jiu acţionează cu un buldoexcavator, un autocamion, o autoultilitară şi un autoturism de teren. Totodată, în ultimele cinci zile au fost angrenaţi în acţiune câte un număr de 8  angajaţi zilnic, din care un şef de Formaţie şi 7 agenţi hidrotehnici.

Se continuă de către firma de depoluare a GFR administrarea de spumă în groapa săpată sub podul CF de la Cârcea şi în amonte de barajele absorbante de pe canalul format de izvorul „Cismeaua” până la şoseaua naţională Craiova – Caracal. Se acţionează în continuare, monitorizându-se tot sectorul cuprins între aval pod CF Cârcea şi amonte Preajba, după cum au anunțat, astăzi, reprezentanții ABA Jiu.