ABA Jiu: S.G.A Dolj a efectuat două lucrări de prevenire la Dunăre pentru a proteja gospodăriile şi terenurile oamenilor

0
799

Administraţia Bazinală de Apă Jiu: S.G.A Dolj a efectuat două lucrări de prevenire la Dunăre
Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a intervenit, astăzi, în două puncte slabe de la Dunăre, pentru a proteja gospodăriile şi terenurile oamenilor.

Prima interveţie efectuată de către angajaţii S.G.A Dolj a fost în oraşul Calafat, zona Ciupercenii Vechi, pentru a apăra 4 gospodarii. Mai exact, cei 20 de muncitori au construit un dig format din 500 saci cu nisip si 20 kg de folie. Subliniem că aici o casă se află în zona inundabilă, motiv pentru care a fost nevoie de protecţia acestui zid, lucrarea fiind efectuată ca, odată crecut nivelul fluviulu,i apa să nu ajungă şi la celelalte trei case.
Cea de-a doua intervenţie a A.B.A Jiu – S.G.A Dolj a constat într-o lucrare de combatere a infiltraţiilor aval pe digul Duvalmul, în capăt, care apără satul Pisculeţ din comuna Piscul Vechi, pe lungimea de 100 metri. S-a intervenit cu folie cca 50 kg şi aproximativ 700 saci cu nisip.

Formaţia de Intervenţie Rapidă a acţionat cu 7 muncitori şi doi tesa, cu o autoutilitară, iar Formaţia Dunăre Bistreţ cu 5 oameni.

Lucrările de la digul Duvalmu continuă până la combaterea infiltraţiilor.
Pe lângă resurse umane au fost folosite resurse materiale şi maşini: saci, folie, autoutilitară, autobasculantă pentru transport nisip, autocamion.

Se continuă monitorizarea şi supravegherea până la revenirea situaţiei la normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.