Afaceristul craiovean Dinel Staicu, condamnat la 12 ani de pușcărie în trei dosare penale, a fost eliberat condiționat

0
1152

Condamnat definitiv în trei dosare penale, la o pedeapsă totală de 12 ani închisoare, afaceristul craiovean Dinel Staicu a obținut, ieri, eliberarea condiționată. Hotărârea a fost pronunțată de Tribunalul Ilfov și este definitivă.

Afaceristul craiovean Dinel Staicu a fost eliberat, aseară, din penitenciar, după ce a obținut eliberarea condiționată. El a fost condamnat în trei dosare penale – pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor (BIR) și a Transgaz Mediaș, dar și pentru mituirea unor judecătoare de la Tribunalul București, care în schimbul banilor i-au anulat o sentință – la o pedeapsă totală de 12 ani închisoare.

El se află după gratii din 2013, însă a mai fost încarcerat și în perioada 2011 – 2013, perioade care se scad din pedeapsa totală. Ieri, Tribunalul Ilfov a stabilit printr-o hotărâre definitivă eliberarea condiționată a lui Dinel Staicu: „admite cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Staicu Dinel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Staicu Dinel din pedeapsa de 12 ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti . Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Staicu Dinel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 3521/2018, mandat emis în baza sentinţei penale nr. 1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti , dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză. (…)  Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.10.2018”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.