Ai terminat facultatea și îți este greu să găsești un job? Iată ce trebuie să faci ca să nu te descurajezi!

0
155

Ai învățat mult în facultate, te-ai străduit să iei note mari și sesiunile și licența ți-au sacrificat multe ore de somn. Din fericire și din păcate, totul s-a terminat. Acum nu mai trebuie să înveți, ci să muncești. Dar unde? Ai petrecut ore în șir pe site-urile de joburi, ai apăsat aplică de ți-au amorțit degetele și… nimic. Foarte multe companii oferă posturi doar pentru cei cu experiență iar internshipurile nu prea te ajută să-ți plătești facturile. Ai tăi ți-au spus deja că este timpul să te descurci singură. Și acum ce urmează? Uneori, când ești în căutarea unui loc de muncă și ai dat totul, în ciuda eforturilor depuse, nu poți găsi unul. Ei bine, cu siguranță nu ești singura. Însă, este important să nu disperi, lucrurile se vor așeza dacă ai încredere în tine și în abilitățile tale!

Iată TOP 3 sfaturi pe care să le urmezi atunci când ești pe cale să renunți atunci când îți cauți un loc de muncă!

  • Încearcă lucruri noi

Dacă nu îți găsești un job în domeniul în care te-ai pregătit poate că este un semn să încerci ceva nou. Și nu, nu trebuie neapărat să mai începi o facultate pentru asta. Există o grămadă de joburi care te pot pune foarte repede pe picioare ca să-ți poți permite să faci ceea ce îți place și să-ți plătești facturile, de exemplu un job de chelneriță sau… model de videochat. Serios. Ca model de videochat îți poți pune în evidență feminitatea în timp ce faci bani frumoși. Videochatul nu mai este demult un tabu! Încearcă un studio de videochat precum Gloria-agency.ro și uită de grijile financiare!

  • Ia o pauză

Nu este nevoie să renunți complet la căutarea unui loc de muncă, nici să te oprești pentru câteva luni, pentru a-ți oferi o pauză, e de ajuns doar o zi și este chiar necesar.. Chiar dacă îți iei doar o zi liberă din când în când, îți vei putea reîncărca bateriile, astfel încât să te simți gata să te întoarci, reîmprospătată și gata de căutare. Este bine să-ți iei din când în când ceva timp liber din căutarea unui loc de muncă. Permite-ți o zi sau două libere și petrece acest timp făcând ceva care te energizează și te face fericită și reflectî la ceea ce merge bine în căutarea ta.

  • Schimbă-ți perspectiva

Este ușor să te simți învinsă dacă încerci să găsești un loc de muncă de mult timp și nu primești niciun răspuns. Dacă acesta este cazul, o schimbare de perspectivă poate fi tot ceea ce ai nevoie pentru a găsi ceva succes. Lucrează pentru a te concentra asupra progresului pe care îl faci cu fiecare aplicație – perfecționează-ți tacticile de căutare, devenind eficientă cu procesul de aplicare De fiecare dată când aplici pentru o slujbă, îți îmbunătățești procesul și acest lucru este un mare progres în găsirea unui loc de muncă. Sărbătorește acești pași mici!

Prin urmare, este important să rămâi deschisă la minte atunci când îți cauți un loc de muncă și să nu te lași învinsă de eșecuri!

Sursa foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.