PSD Dolj a castigat 88 de primari si PNL 22. Celelalte formatiuni politice nu au castigat niciun primar in Dolj. Au castigat consilieri locali, AUR – 88. ADU – 64.

PSD Dolj a pierdut doua orase, Dabuleni si Segarcea, a castigat in schimb doua municipii, Calafat si Bailesti și alte patru mari localitati: Pielesti, Plenita, Malu Mare si Sadova.

La Dabuleni si Segarcea candidatii PSD au pierdut pe autosuficienta si aroganta, la fel se poate spune si despre marile pierderi ale PNL-ului.

E greu sa castigi alegerile locale atunci cand uiti ca votul este la cetatean si ca atunci cand esti in functia de primar esti in slujba celor care te voteaza si nu invers.

Una peste alta, rezultatul alegerilor locale nu este unul surprinzator. PSD a plecat din start cu 78 de primari castigati in mandatul trecut plus multe transferuri. Azi are 88 de mandate de primar, toate transferurile confirmand, PNL are 22 de primari, singurul transfer castigator de la PSD fiind cel de la Goiesti.

PSD are 9 doamne primar: Lia Olguta Vasilescu – Craiova, Aurelia Filip – Pielesti, Mariana Chipirlin –  Perișor, Figela Petrescu – Radovan, Lidia Zavelea – Negoi, Mihaela Mateescu – Scaești, Cristiana Antonie – Bistreț, Ana Ceană – Melinești, Aurica Giurcă – Sălcuța.

. PNL nu mai are nici o doamna in functia de primar dupa ce a pierdut Malu Mare si Bailesti.

PSD Dolj a pierdut: Farcas, Varvoru de Jos, Goicea, Catane, Silistea Crucii, Giubega, Valea Stanciului, Segarcea, Dabuleni și Tuglui.

PNL Dolj a pierdut: Calafat, Bailesti, Plenita, Poiana Mare, Malu Mare, Sadova, Apele Vii, Dranic, Terpezita