Alexandra Presură, deputat PSD Dolj: Inițiative legislative importante pentru mediul de afaceri nu pot fi dezbătute din cauza lipsei reprezentanților Guvernului din comisia de specialitate

0
483
Din cauza lipsei reprezentanților Guvernului, #Comisiapentrupoliticăeconomică, reformă și privatizare din Camera Deputaților a trebuit din nou să amâne dezbaterea unor inițiative legislative importante pentru mediul de afaceri, precum proiecte de lege pentru Programul de susținere a IMM-urilor sau pentru eficientizarea procesului decizional al fondurilor externe nerambursabile. Mai grav este că multe proiecte sunt, la cererea Guvernului, în proceduri de urgență.
Atitudinea sfidătoare a miniștrilor de a nu trimite reprezentanți la dezbaterile din comisiile de specialitate devine o permanență, ceea ce afectează grav relația constituțională dintre Parlament și Guvern. Se detașează ministrul economiei , domnul Năsui, care nu a găsit de cuviință ca de la începutul actualei sesiuni parlamentare să trimită măcar un cadru de conducere la lucrările comisiei. Ce să mai vorbim de obligația ca la lucrări să participe un Secretar de Stat.
Această atitudine mă face să mă gândesc dacă domnul Prim ministru, care refuză și acum ca și atunci când era ministru de finanțe să vină în fața Parlamentului, nu a dispus ca miniștrii să nu trimită secretarii de stat la lucrările comisiilor de specialitate. Altfel nu se explică de ce nu vin reprezentanții Guvernului să-și susțină proiectele de acte normative. Sau le este teamă că ordonanțele proaste date de guvernele de dreapta vor fi îndreptate în Parlament și vor putea fi aplicabile, în interesul cetățenilor și al mediului de afaceri românesc?, spune deputatul PSD Dolj, Alexandra Presură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.