Alina Tănăsescu, deputat PSD: Incompetenţa guvernării PNL- Iohannis aduce România de la starea de urgenţă la starea de confuzie generală

964

Fără să mai surprindă cu adevărat pe cineva, iată că Guvernul PNL reuşeşte să servească românilor o nouă porţie de incompetenţă severă, asezonată însă şi cu multă ticăloşie şi dispreţ faţă de legile ţării.

Deşi au avut la dispoziţie câteva săptămâni pentru a prezenta un proiect de lege referitor la starea de alertă care să intre în vigoare în timp util, liberalii au reuşit performanţa să  adopte o hotărâre privind starea de alertă profund NECONSTITUŢIONALĂ.

Deşi Constituţia permite restricţii ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale, acest lucru se face doar printr-o lege organică, nu printr-o hotărârea a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptată în baza unei ordonanţe de guvern!? În consecinţă, până luni, când va intra în vigoare legea adoptată de Parlament, nu putem avea nicio restricţie legală a drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

Concret, din prostia „guwernului său“, România ajunge în poziția unică în lume de a trece de la starea de urgență la cea de alertă, însă cu o pauză de trei zile de stare de confuzie generală.

Nu există nicio scuză pentru acest derapaj având în vedere că preşedintele Iohannis a anunțat că starea de urgenţă nu va mai fi prelungită încă din data de 21 aprilie. Dând dovadă de o ignoranţă crasă, Guvernul PNL a trimis proiectul legii privind starea de alertă în Parlament în urmă cu trei două zile, arătând, încă o dată, că nu îi pasă cu adevărat de ce se întâmplă cu România.

În schimb, îi pasă foarte mult de a folosi această criză pandemică pentru angajarea activului de partid şi conectarea firmelor de casă la bugetul statului. Doar aşa s-ar explica decizia PNL de a introduce în proiectul de lege privind starea de alertă a unor portiţe prin care dădeau undă verde achizițiilor publice netransparente ori numirea, fără concurs, în funcții importante a unor persoane fără niciun fel de pregătire, aşa cum prevede legea.
Este evident că, din acest moment, niciun român nu mai poate conta ca guvernarea PNL să vină cu măsuri responsabile care să protejeze populaţia.

De acea, PSD îi îndeamnă pe toți românii ca, indiferent de prostiile și haosul guvernării PNL, să fie responsabili, să mențină distanța socială, să se protejeze pe ei şi familiile lor.

                                                                                                             Alina Tănăsescu

deputat PSD