Ambasadorul Republicii Belarus în România a vizitat Muzeul Olteniei Craiova

1090

Muzeul Olteniei Craiova a avut onoarea, ieri, de a primi vizita unui oaspete deosebit – Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, Andrei M. Grinkevich. 
În cadrul vizitei, Ambasadorul Andrei M. Grinkevich a admirat spațiile expoziționale din cadrul Secției de Istorie-Arheologie și a remarcat nivelul excelent al investițiilor realizate de către autoritățile județene în dezvoltarea infrastructurii instituției muzeale (imobil, expoziții permanente și temporare, proiecte culturale etc), valorizate în manifestări culturale deosebite.
De asemenea, invitatul de onoare al Muzeul Olteniei a reiterat relația bilaterală excelentă dintre România și Belarus și necesitatea cooperării culturale prin schimburi culturale reciproce.
Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România, Andrei M. Grinkevich, a militat pentru un dialog cultural activ între cele două țări și îmbogățirea peisajului multicultural – obiectiv strategic la nivel internațional.