Ambasadorul Republicii Belarus în România în vizită la Consiliul Județean Dolj

905

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit miercuri, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, vizita ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus în România, Excelența Sa Andrei Grinkevich.

Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, i-a prezentat înaltului oaspete județul și a evidențiat principalele aspecte care conturează atractivitatea acestei zone, în cadrul discuțiilor fiind abordate posibilitățile de stabilire a unor relații de colaborare în domenii precum economia și cultura.

„Am fost onorați să primim vizita domnului ambasador Andrei Grinkevich și ne-am bucurat că, în acest context, am putut discuta pe marginea unor teme care, în viitor, se pot dovedi constructive, benefice pentru ambele părți.

I-am descris Excelenței Sale evoluțiile majore din ultimii ani în județul nostru, dar și elementele care constituie avantaje ale Doljului, inclusiv mediul educațional puternic, capabil să formeze profesioniști veritabili, cu înaltă calificare.

Întâlnirea de astăzi poate fi punctul de pornire al unor parteneriate și colaborări reușite, cu atât mai mult cu cât înțelegem că există companii din Republica Belarus, din diverse sectoare industriale, care și-au exprimat deja intenția de a crea unități de producție în țara noastră. Suntem pregătiți, în acest sens, să punem la dispoziția investitorilor facilitățile pe care le oferim tuturor întreprinzătorilor interesați să se stabilească aici și să creeze locuri de muncă, prin intermediul celor două platforme economice dezvoltate de Consiliul Județean Dolj – Parcul Industrial Craiova și High-Tech Industry Park.

Desigur că, după cum a reieșit și în cadrul întrevederii noastre, paleta domeniilor în care pot fi identificate posibilități de conlucrare este foarte variată, mergând de la industrie, agricultură, comerț, turism și educație până la sfera culturală, unde deja au fost stabilite relații de colaborare între instituții muzeale din cele două state. De altfel, Excelența Sa a inclus în programul acestei deplasări la Craiova și vizitarea celor două muzee ale Consiliului Județean Dolj, Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei, și am convingerea că aceste obiective, prin modul în care se prezintă și prin oferta lor, vor produce o impresie frumoasă“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.