Amenajare bucătărie: TOP 5 cele mai de calitate materiale pentru chiuvete

516

Materialele pentru chiuvete vin în diferite stiluri, modele, culori și dimensiuni. Acestea pot fi clasificate ca durabile și rezistente la zgârieturi și pete, sau mai delicate, ideale pentru persoanele care nu petrec foarte mult timp în bucătărie. Așadar, dacă dorești să-ți renovezi bucătăria, află în acest articol care sunt cele mai potrivite materiale pentru chiuveta ta!

Iată care sunt cele mai bune materiale pe care să le iei în considerare pentru noua ta chiuvetă de bucătărie

  1. Chiuvetă din oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este cel mai popular material pentru chiuvetele moderne de bucătărie, oferind un aspect elegant și contemporan, mai ales atunci când este asociat cu blaturi din granit, piatră sau lemn. De asemenea, aproximativ 70% dintre chiuvetele de bucătărie sunt realizate din inox. Oțelul inoxidabil este mai tare decât alte materiale, motiv pentru care majoritatea producătorilor acoperă suprafața cu o peliculă care să estompeze zgomotele specifice. Dacă inoxul este materialul potrivit pentru tine, atunci aruncă o privire la ofertele de chiuvete de bucătărie oferite de Sensodays.ro și descoperă de ce articolele de acest gen au fost și sunt în continuare în topul listei pentru majoritatea cumpărătorilor!

  1. Chiuvetă de cupru

Cuprul este un alt material interesant pentru chiuveta de bucătărie, mai ales datorită culorii, dar și capacității antibacteriene. Acest instrument oferă un aspect elegant și este ideal pentru proprietarii de case pentru care design-ul și estetica sunt importante. Cu toate acestea, proprietățile reactive ale cuprului pot avea ca rezultat dezvoltarea unor nuanțe neplăcute de verzui și albastru. Deci, pentru a păstra aspectul specific al materialului, este important să cureți chiuveta în mod regulat, cu produse destinate suprafețelor de cupru.

  1. Chiuveta de granit

Granitul de calitate poate oferi atât durabilitate chiuvetei, cât și o valoare estetică printr-un finisaj atrăgător, care necesită o întreținere minimă. O chiuvetă realizată din acest material este extrem de rezistentă la pete și zgârieturi. Mai mult, este ideal pentru bucătăriile în care se lucrează mult, fiind rezistent la căldură și la substanțe acide. În plus, suprafețele sunt anti-bacteriene și oferă o senzație naturală bucătăriei prin design-ul său.

  1. Chiuveta de cuarț

Cuarțul este o alternativă excelentă la chiuveta din granit, oferind un camuflaj natural pentru zgârieturi minore. Este un material durabil, cu un finisaj lucios, fiind disponibil într-o gamă largă de culori. Materialul necesită, de asemenea, o întreținere adecvată, pentru a evita depunerea calcarului sau a petelor de mâncare. 

  1. Chiuveta de fontă emailată

Chiuvetele din fontă sunt robuste și pot rezista câțiva ani fără a-și pierde frumusețea naturală. Fiind destul de grele, acestea necesită blaturi întărite și suport pentru dulapuri. Emailul elegant este ideal pentru materiale grele, precum fierul, deoarece acoperă petele de apă și facilitează curățarea. Fiind ușor de zgâriat, nu este recomandat să folosești un produs de curățare abraziv, deoarece poate eroda smalțul protector care acoperă chiuveta.

Compararea diferitelor modele este necesară pentru găsirea unui material fiabil pentru chiuvetă, care să se potrivească stilului tău personal. Așadar, pentru a alege cel mai bun material pentru chiuveta ta, este important să iei în calcul design-ul bucătăriei, bugetul și frecvența cu care aceasta va fi utilizată. 

Sursă foto: Shutterstock.com.