Anunțul cel mare făcut de premierul Viorica Dăncilă la deschiderea anului universitar, la Craiova: încep lucrările la drumul expres Craiova – Pitești

8287

Premierul României, Viorica Dăncilă, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, participă, astăzi, alături de reprezentanți ai autorităților locale și județene la deschiderea noului an universitar, la Universitatea din Craiova.

Premierul a ales să anunțe chiar la Craiova un lucru așteptat de ani de zile: demararea lucrărilor la drumul expres Craiova – Pitești, fără a uita, bineînțeles, să le ureze succes studenților, în noul an.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu le-a urat succes studenților, le-a explicat că dezvoltarea pieței muncii reprezintă o prioritate a guvernului și a anunțat că urmează să mai fie făcut un anunț surpriză pe parcursul zilei de astăzi, de către ministrul Transporturilor.

Reprezentanții Ford România, unul dintre cei mai importanți angajatori din Craiova, au fost și ei prezenți la deschiderea anului universitar, subliniind faptul că există un parteneriat semnat cu Universitatea din Craiova, în baza căruia în fiecare an sunt studenți care fac practică la Ford.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a mulțumit pentru invitația de a participa la festivitățile de deschidere a anului universitar în Craiova și a făcut un anunț despre care a și subliniat că este așteptat de ani: Astăzi au fost desemnați câștigătorii licitației pentru tronsoanele 1 și 2 ale drumului expres Craiova – Pitești. Durata lucrărilor va fi de 36 luni, perioada de garanție 7 ani, iar cei 58 de km vor asigura decongestionarea traficului. Domnul ministru Șova este astăzi la Craiova și va prezenta mai multe detalii.

Premierul, Viorica Dăncilă, și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, au participat, anterior, și la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, unde premierul a anunțat că educația și sănătatea sunt priorități ale actualului guvern și a subliniat că au crescut substanțial salariile personalului din sănătate.