Ateliere creative la Muzeul Olteniei – o alternativă grozavă de petrecere a timpului liber pentru cei mici

825

Secția de Istorie -Arheologie a Muzeului Olteniei desfășoară, în luna iulie a.c., ateliere creative specific proiectului educativ „Prietenii Istoriei”, o alternativă grozavă de petrecere a timpului liber pentru cei mici.

Astfel, până la sfârșitul lunii iulie, specialiștii Muzeului Olteniei vor oferi participanților la ateliere, într-un format distractiv, o varietate generoasă de activități educativ-creative cu tematică istorică, distribuite pe trei module: „Creație bijuterii”, „Mânuțe pricepute” și „Arta în Preistorie”, constând în desfășurarea de activități practice și proiecții video. În cadrul atelierului „Creație bijuterii”, cei dornici să facă o incursiune în lumea bijuteriilor, vor căpăta noțiuni de bază despre evoluția istorică a tehnicilor de realizare a bijuteriilor, aflând ce pietre, fire colorate, mărgele, cioburi, nasturi, flori, panglici au fost folosite în perioade istorice diferite.

„Mânuțe pricepute” este un atelier dedicate modelajului în lut/ghips și, propane celor mici o incursiune în viața oamenilor din preistorie prin intermediul unei experiențe directe cu un meșteșug de bază din istoria omenirii: olăritul. Cei pasionați de preistorie vor avea prilejul de a realiza picture rupestre în cadrul Atelierului „Arta în Preistorie”. Imaginația fiecăruia va avea cel mai important rol pentru forma și aspectul final al picturilor realizate.

Activitățile proiectului „Prietenii Istoriei” se desfășoară săptămânal, în intervalul 3 iulie – 27 iulie 2018, conform următorului program:

Marți și Miercuri

09.30 – 11.00 “Mânuțe Pricepute”;

Joi

09.30 – 11.00 “Arta în Preistorie”;

12.00 – 13.30 “Arta în Preistorie”;

Vineri

09.30 – 11.00 “Creație Bijuterii”;

12.00 – 13.30  “Creație Bijuterii”;