Atenție șoferi! Polițiștii doljeni de la Rutieră, dotați cu aparate radar tip „pistol”

866

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a fost dotat cu două aparate tip „pistol” pentru detectarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. Extrem de performante, acestea au fost scoase deja în stradă.

IPJ Dolj anunță că, poliţiştii rutieri, care au fost instruiţi în cadrul unor cursuri în ceea ce priveşte utilizarea aparaturii, vor acţiona pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie.

Aparatul stochează pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto. Aceste aparate pot fi utilizate atât pe timp de ploaie cât şi pe timp de noapte.

Având în vedere timpul de expunere relativ mic al autovehiculului înregistrat, aparatul radar tip TruCAM poate identifica viteza de deplasare a tuturor autovehiculelor care se deplasează în coloană, motiv pentru care polițiștii recomandă respectarea limitelor legale de viteză, chiar dacă circulaţi în spatele altor vehicule.

NU UITAŢI!

Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul rutier sunt:

în localităţi: 50 km/h;

în afară localităţilor:

o       130 km/h pe autostrăzi;

o       100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene;

o       90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.