Au fost lansate zborurile directe către Tel Aviv (Israel), de pe Aeroportul Internațional Craiova

1861
SONY DSC

SONY DSC

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, salută deschiderea curselor externe de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) către prima destinație din afara spațiului european, Tel Aviv (Israel), zborurile pe noua rută operată de către compania Wizz Air fiind lansate luni.

În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a apreciat că acest demers reprezintă un pas important în direcția diversificării ofertelor de călătorie, evoluție care a generat o creștere substanțială a volumului de activitate a AIC și care a fost posibilă și datorită investițiilor pentru modernizare și dotare, realizate în ultimii ani, cu finanțare din bugetul Consiliului Județean sau din fonduri europene.

„Ne bucurăm să putem spune că, de astăzi, numărul marilor orașe cu care am reușit să conectăm în mod direct Craiova, prin curse aeriene, crește la 12, odată cu lansarea primelor zboruri către și de la Tel Aviv. Este un pas major pe care l-am făcut în ascensiunea acestui obiectiv strategic, într-un interval de timp relativ scurt.

Trebuie să ne gândim că, în urmă cu patru ani, când pe Aeroportul Internațional Craiova reîncepea operarea zborurilor în urma amplului proces de modernizare și dotare susținut exclusiv cu fonduri din bugetul Consiliului Județean Dolj, de aici se putea călători către trei destinații internaționale: Roma, Milano și Londra.

Astăzi, marcăm o nouă bornă în activitatea aeroportului, printr-o frumoasă premieră, pentru că, prin ruta către Tel Aviv, ieșim cu zborurile directe în afara spațiului european. Avem, în același timp, toate argumentele să afirmăm că 2017 va fi un an de excepție în dezvoltarea acestui obiectiv, în condițiile în care seria curselor lansate în primele luni și datele privind creșterea consistentă a numărului călătorilor ne indică faptul că vom stabili un nou record în ceea ce privește traficul de pasageri.

Desigur că nu am fi putut ajunge în punctul în care ne aflăm acum dacă nu am fi crezut cu toată convingerea în acest proiect și nu am fi investit masiv pentru a-l transpune în realitate, mai întâi prin demersul de 15 milioane de euro finanțat din sursele proprii ale CJ Dolj, apoi prin proiectul european de peste 24 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare. De aceea, vreau să îi felicit și să le mulțumesc tuturor celor care și-au dat mâna pentru succesul acestei inițiative, așezând Craiova pe harta internațională a aeroporturilor: consilierilor județeni, care și-au dat întregul concurs și au acordat toată susținerea, colegilor noștri din Consiliul Județean și de la aeroport, care s-au implicat și au depus eforturi însemnate pentru realizarea proiectului“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a evidențiat faptul că, prin cursa către Tel Aviv, se dublează, față de anul precedent, numărul destinațiilor către care sunt operate zboruri directe.

„Ca rezultat al parteneriatului de succes dezvoltat împreună cu compania Wizz Air, astăzi am lansat cursele către noua destinație, din Israel, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Primii 85 de pasageri au decolat de la Craiova în această dimineață, la 6.15, iar aeronava care a sosit de la Tel Aviv a aterizat la 12.35, cu 100 de călători la bord.

Este un eveniment important, reprezentând cea de-a șasea rută pe care o deschidem în prima jumătate a acestui an, ceea ce conduce la dublarea numărului destinațiilor, comparativ cu anul trecut. Din acest moment, aeroportul nostru urcă la 34 de zboruri operate săptămânal, cu un vârf de activitate în zilele de duminică, atunci când avem șase decolări și tot atâtea aterizări.

Această dezvoltare semnificativă a gamei de rute își va spune cuvântul, fără îndoială, și în ceea ce privește cifrele de trafic și ne face plăcere să anunțăm că, la 15 iunie, deja am depășit 168.000 de pasageri“, a precizat directorul general al AIC, Mircea Dumitru.

În prezent, pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către Milano, Roma, Bologna, Veneția, Paris, Londra, Liverpool, Madrid, Barcelona, Valencia, Köln și Tel Aviv.

BIROUL DE PRESĂ