Autoritatile doljene sunt in alerta. 179 de persoane, care ajung din Italia, vor intra în carantină

0
969

UPDATE primarul orasului Bechet, Adrian Glavan:

”Stimați cetățeni ai orașului Bechet, în legătură cu știrea că la campusul școlar al orașului vor sosi persoane din zonele infestate cu virusul coronavirus, va anunț ca din ultimele discuții cu prefectul județului Dolj, la Bechet nu va fi trimisa nicio persoana. Va doresc o seara liniștită!!”.

Autoritatile doljene sunt in alerta. 179 de persoane, care ajung din Italia, vor intra in carantina.

“Sunt 179 de persoane, pasageri cu echipaj cu tot. Vor intra în carantină doar cei care vin din cele 11 localităţi din Italia în care este instituită carantina, indiferent dacă sunt sau nu contaminaţi.

Vor fi duşi la campusul liceului din Bechet. E un campus făcut pe fonduri europene şi e nefolosit. Am vorbit cu primarul de la Bechet şi ni-l pune la dispoziţie. Sunt 120 de locuri. (…)

La noapte vor veni echipe de medici de la Spitalul de Infecţioase, vom avea la dispoziţie două salvări şi pentru transport, domnul primar ne-a pus la dispoziţie un autobuz mare şi două microbuze.

Sperăm să nu fie cazul, dar vor fi la aeroport pentru orice eventualitate. Cei care au simptome vor fi preluaţi automat de Spitalul de Infecţioase, li se vor face analize, apoi vor fi trimişi la unul dintre cele patru spitale specializate în aşa ceva. Adică, Iaşi, Cluj, Timişoara, Bucureşti.Cei la care se confirmă. Până se confirmă rămân la Spitalul de Boli Infecţioase. Am vorbit cu doamna director şi are o zonă special amenajată. “, a declarat Narcis Purcărescu, prefect de Dolj