Avertizare Cod Porocaliu de vreme severă pentru mâine în Dolj

2076

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări, cu cod galben și cod portocaliu de răcire accentuată și vreme severă. Doljul este sub cod portocaliu, vântul urmând să sufle cu viteze mari.

Potrivit meteorologilor, avertizarea cu cod galben, valabilă pentru cea mai mare parte a teritoriului țării, intră în vigoare în această seară, la ora 22:00 și este valabilă până pe 24 octombrie, ora 22:00. Vor fi intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane.

În noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65-70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Codul Portocaliu intră în vigoare pe 24 octombrie, între orele 12.00 – 19.00, fenomenele vizate fiind rafale puternice ale vântului. Zone afectate sunt județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu.

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.