Bărbatul din Breasta care a împușcat un craiovean, pe bulevardul 1 Mai, a primit încă 30 de zile de arest preventiv

1038

Bărbatul de 32 de ani, din comuna Breasta, Ștefan Cosmin Vasile, care a fost prins încercând să fugă din țară pe la vama Nădlac după ce împușcase un bărbat, pe bulevardul 1 Mai din Craiova, la sfârșitul lunii trecute, a cerut să fie eliberat din arest și plasat în arest la domiciliu. Tribunalul Dolj i-a respins, ieri, cererea și i-a prelungit arestarea preventivă cu încă 30 de zile. 

Ștefan Cosmin Vasile, bărbatul din Breasta care a tras cu pistolul, mai multe focuri de armă, în noaptea de 27 spre 28 iulie, în Craiova, rănind un bărbat la mână și a fost prins încercând să fugă din țară rămâne după gratii. Tribunalul Dolj i-a prelungit, ieri, arestarea preventivă cu încă 30 de zile:  „Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Ştefan Vasile Cosmin , luată prin încheierea nr. 184/29.07.2017 , pronunţată în dosarul nr. 5881/63/201//a1 , pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 28.08.2018 şi până la data de 26.09.2018 , inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu”, se arată în hotărârea instanței.

În noaptea de 27/28 iulie a.c., după o șicanare în trafic, pe bulevardul 1 Mai din Craiova, Vasile a scos un pistol cu glonț și a tras mai multe focuri de armă către cealaltă mașină, în care se afla un craiovean de 25 de ani cu care avusese discuții din cauza unor sume de bani, rănindu-l la mână. A dispărut după eveniment, fiind prins, noaptea următoare, la vama Nădlac. Este acuzat de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea ordinii și liniștii publice.