Comunicat de presa

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” participă la activitățile organizate în cadrul Târgului de Paște, ediția 2023, în zilele de 4, 5, 6, 10 aprilie, în intervalul orar 13.00 – 16.00, cu următoarele activități:

  • Expoziție cu documente de bibliotecă din colecțiile Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Expoziția de carte Obiceiuri și tradiții de Paște la români va cuprinde documente din colecțiile Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” ce au ca tematică Paștele, un moment special al anului pentru români, care este marcat de tradiții și obiceiuri diverse, mai vechi sau mai noi .

  • Ateliere de desen și decorat ouă de Paște

În cadrul acestor ateliere, copiii sunt invitați să–și exerseze latura creativă desenând, pe asfalt sau pe hârtie, personaje preferate sau peisaje din natură. Bibliotecarii implicați în aceste activități îi vor încânta pe copii cu povești despre pictori și tablouri, copiii dobândind în felul acesta informații de bază despre istoria artei.În cadrul Atelierului de decorat ouă de Paște, copiii vor avea la dispoziție ouă din polistiren pe care vor învăța să le decoreze dupa preferințe, folosind motive tradiționale românești sau combinații florale, personaje etc.

  • Sesiuni de lectură în aer liber

În cadrul acestor sesiuni organizate în mijlocul naturii, bibliotecarii le vor citiparticipanțiorpovești din literatura română și universală. Copiii vor îndrăgi astfel lectura, îşi vor îmbogăţi vocabularul, vor fi încurajaţi să se exprime, îşi vor dezvolta curiozitatea şi îşi vor petrece timpul într-un mod plăcut.Cititul cu voce tare sporește concentrarea, dezvoltă memoria, relaxează și îmbunătățește relațiile între copii și părinți sau ceilalți membri ai familiei.

Sesiunile de lectură vor fi urmate de discuții libere despre  personaje, mesajul lecturii și importanța cititului.

 

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”