Bucovăț: Dispensar pentru locuitorii satului Palilula și pod nou, în valoare de 280.000 de lei

824

Autoritățile din comuna Bucovăț au inaugurat sâmbătă un nou dispensar în satul Palilula, investiția, care s-a ridicat la suma de 380.000 de lei, fiind realizată prin Programul național de Dezvoltare Locală.

Acesta urmează să fie folosit două zile pe săptămână de cei doi medici de familie care au pacienți în satul Palilula, autoritățile locale sperând să atragă aici și o farmacie, astfel încât localnicii să nu mai fie obligați să plece în alte localități pentru a avea acces la servicii medicale.

„Se întâmplă ca, după foarte mulți ani, în satul Palilula să se inaugureze ceva. Acest dispensar nu se putea face fără grija Guvernului. Acest obiectiv este realizat prin Planul Național de Dezvoltare Locală care a început în 2017 și a ajutat comunitățile care au depus proiecte.

De asemenea, nu cred că acest obiectiv s-ar fi putut realiza fără sprijinul Consiliului Județean Dolj care ne-a întins o mână de ajutor ori de câte ori am avut nevoie, fie de autorizații, avize sau rectificările bugetare de care am beneficiat. Sper ca, pe viitor, să se întâmple cât mai multe lucruri frumoase pentru comunitatea noastră“, a declarat primarul comunei Bucovăț, Cristian Tuță.

Dispensarul beneficiază de toate dotările necesare care să permită celor doi medici de familie care au pe listele lor oameni din satul Palilula să desfășoare consultații în aceleași condiții ca în orice oraș din România.

„Acest dispensar are toate dotările necesare, iar cei doi doctori care au pacienți aici vor veni în ziele de marți și miercuri. Ne dorim să găsim și pe cineva care dorește să deschidă aici un punct farmaceutic pentru ca oamenii din Palilula să aibă parte de servicii integrate de sănătate“, a mai spus Cristian Tuță.

La rândul său, deputatul Ion Călin, care este și președintele executiv al PSD Dolj, a promis că partidul pe care îl preprezintă va fi și pe viitor alături de localnicii din Bucovăț pentru că autoritățile locale să poată implementa și alte proiecte esențiale pentru comunitate.

„Am venit azi să fim alături de dvs. deoarece orice inaugurare care se petrece în județ, mai ales într-un domeniu esențial cum este cel al sănătății, este un lucru care conduce la creșterea gradului de confort și a calității vieții oamenilor. Palilula a fost un sat uitat de multă lume, dar iată că azi începe să capete tot mai mult contur și începe să semene tot mai mult cu un sat european.

Când aduci toate utilitățile și creezi același grad de confort pe care omul îl are la oraș înseamnă că se fac pași mari. Vreau să îl felicit pe domnul primar al comunei pentru toate proiectele pe care le implementează pentru că oamenii trebuie să aibă parte de același respect din partea autorităților, fie ele județene sau locale.

Am venit aici alături de foarte mulți colegi din Biroul Permanent Județean, vicepreședinți, consilieri județeni și primari pentru în partidul nostru există solidaritate. Ne ajutăm oamenii, ne ajutăm primarii și ne respectăm oamenii.

Ca și deputat și ca persoană care face parte din conducerea PSD Dolj vă spun că noi vom continua să ajutăm comuna Bucovăț pentru toate nevoile pe care le are. Felicitări domnule primar pentru tot ceea ce faceți pentru oameni“, a declarat deputatul Ion Călin.

Un pod pentru comunitate

Tot sâmbătă, autoritățile din Bucovăț au oficiat o slujbă de sfințire a unui nou pod construit pe raza localității. Investiția a costat 280.000 de lei și a fost finanțată din bugetul local. „Nu fusesem niciodată în acea zonă, cunoscută de localnici ca și ‹podul de la saivane›, dar când am văzut cum oamenii erau nevoiți să se chinuie pe acea punte veche de lemn pentru a ajunge la terenurile agricole a devenit o prioritate pentru mine. (…)

Știu că dorințele sunt multe, dar, după ce am văzut în acești doi ani și jumătate de la preluarea mandatului, cred că multe dintre ele sunt realizabile“, a precizat primarul Cristian Tuță.