Bulgar urmărit internațional pentru dare de mită în Austria, prins la Calafat

889

Un bulgar de 53 de ani, dat în urmărire internațională, a fost prins ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, încercând să iasă din România și a fost reținut. El este căutat de autoritățile din Austria pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită pe teritoriul acestui stat.

Potrivit IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj – Compartimentul Urmăriri au preluat sub escortă, de la Poliţia Municipiului Calafat, un bărbat de 53 de ani, cetăţean bulgar.

Bărbatul fusese depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de ieşire din țară, pe numele acestuia fiind emis de către autorităţile judiciare din Austria, un mandat european de arestare, pentru comiterea unei infracţiuni de dare de mită.

Bărbatul de 53 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele sau ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 ore. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.