Bulgar urmărit internațional pentru deținere de substanțe stupefiante, în arestul IPJ Dolj

1171

Un bulgar de 39 de ani a fost prins, ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, încercând să iasă din țară. Bărbatul a fost reținut întrucât pe numele său autoritățile din Bulgaria au emis un mandat european de arestare pentru deținere de substanțe stupefiante. Bulgarul a ajuns în arestul IPJ Dolj, urmând să fie demarate procedurile de extrădare.

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, ieri, 20 septembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au preluat sub escortă, de la poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, un bărbat de 39 de ani, cetăţean bulgar, care fusese depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de ieşire din țară.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, pe numele bărbatului respectiv, autorităţile judiciare din Bulgaria au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea unei infracţiuni de deţinere de substanţe stupefiante.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele bărbatului o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dolj.