Bunuri contrafăcute în valoare de peste 41.000 lei confiscate în urma unei razii a polițiștilor doljeni de la Economic

0
391

În urma unei acţiuni desfăşurate în această dimineaţă, poliţiştii doljeni specializaţi în investigarea criminalităţii economice au indisponibilizat bunuri susceptibile a fi contrafăcute, valoarea acestora fiind de peste 41.000 de lei. Poliţiştii au întocmit 5 dosare penale pentru încălcarea prevederilor din domeniul drepturilor de proprietate industrială.

În cursul zilei de astăzi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune, în Craiova, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul drepturilor de proprietate industrială.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.000 de lei, fiind totodată confiscate băuturi alcoolice şi produse alimentare, în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit 5 dosare penale, fiind depistate persoane care comercializau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, ce purtau însemnele unor mărci celebre şi pentru care nu au putut fi prezentate documente care să ateste originalitatea acestora.

Astfel, poliţiştii au indisponibilizat peste 200 de articole vestimentare şi perechi de încălţăminte, în valoare de aproximativ 41.000 de lei.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.