In octombrie 2022, consilierii locali PSD Calafat impreuna cu doi consilieri PNL, trei de la PMP votau marirea coficientului de salarizare pentru angajatii Primariei Calafat.

In aceeasi sedinta, majoritatea PSD + 2 PNl+3 PMP a votat o suma necesara cofinantarii unei achizitii prin Ministerul Sanatatii a unui tomograf. 

Dorel Mituletu, primarul Calafatului, spunea atunci ca cele doua decizii sunt impotriva orasului, ca daca isi doreau pesedistii un tomograf la spital, acordau suma de 15 miliarde pentru achizitia acestui instrument medical, si nu a ar fi alocat-o maririi salariilor:

”Însă gruparea opozantă din consiliul local a propus și votat acordarea unei sume de bani pentru o eventuală cofinanțare a achiziției unui computer tomograf prin Ministerul Sănătății. (…) Dacă acești indivizi trecători prin consiliul local și-ar fi dorit cu adevărat achiziția computerului tomograf pentru spital, atunci suma de 15 miliarde lei ce se va folosi anul viitor pentru salarii în primărie putea fi alocată pentru tomograf. Dar, prin aceste acțiuni, consilierii îmbârligători demonstrează încă o dată – dacă mai era nevoie – că interesul lor nu este dezvoltarea orașului ci doar blocarea acestuia, prin tot felul de tertipuri”.

Dorel singur, de buna voie si nesilit de nimeni recunoaste ca achiztia tomografului prin Ministerul Sanatatii este a PSD + 2 PNL + 3 PMP. 

Pentru ca este un tip cu experienta administrativa vasta, un om avizat, Dorel Mituletu se arata sceptic cu privire la reusita acestei initiative, ba chiar nu crede in ea si ii prevede esecul:

”Șansele de reușită sunt infime, chiar inexistente, deoarece Spitalul Calafat nu face parte din rețeaua acestui minister ci se află în subordinea administrației publice locale. Oricum ministerul acordă anual doar un computer tomograf pe an, pe țară”.

In iunie 2023, presedintele PSD Calafat, Mihai Cotea anunta ca in Calafat a ajuns CT-ul si ca meritul este al ”gruparii opozante”, PSD + 2 PNL + 3 PMP. 

”Astăzi avem confirmarea faptului ca una dintre cele mai importante doleanțe ale comunității calafetene a fost rezolvată. A venit CT-ul și urmează ca și alta aparatura medicala performanța sa sosească în curand. (…) La acel moment, domnul primar împreuna cu o parte dintre consilierii PNL s-au opus proiectului în Consiliul Local, mărturie stând atat ședința consiliului local, filmarea acesteia precum și procesul-verbal. Domnul primar chiar s-a exprimat pe facebook, spunand ca acest proiect nu are șanse de reușită.(…).
Ce face Dorel Mituletu? Un om cu bun simt si frica de Dumnezeu ar crede ca a bagat capul in nisip ca strutul si a asteptat sa treaca aceasta reusita. Dar nu e cazul lui Dorel Mituletu. Dorel Mituletu este fudul si a simtit nevoia sa ii dea o replica lui Mihai Cotea si ”gruparii opozante”, PSD + 2 PNL + 3 PMP. 
Cu o nesimtire fara margini il acuza pe Cotea ca e politruc, ca isi asuma meritele acestei reusite, pentru a castiga imagine politica. Mai mult de cat atat, ii aloca intregul merit directorului Spitalului din Calafat si ca tupeul sa fie dus pana la capat, se agata de tomograf si anunta ca vor da impreuna un comunicat de presa:
Vremelnic ajuns în funcții nemeritate, președintele PSD Calafat – așa cum ne-a obișnuit – se folosește de toate tertipurile posibile pentru a-și crea o imagine politică. Azi a încercat din nou să fure meritele altora, postând pe facebook informația sosirii computerului tomograf la spital. Deși managerul Spitalului municipal Calafat, dr. Niță Stelian, este amfitrionul acestui proiect de achiziție – în prezent plecat din localitate și fiind singurul în măsură să aducă la cunoștință publică acest aspect – totuși fostul preot a găsit de cuviință să anunțe că această achiziție ar aparține, chipurile, grupului PSD local. Voi amâna orice alt comentariu privind această achiziție până la revenirea managerului spitalului, când – așa cum este normal – vom face un comunicat comun”.
Pai, ce facusi Dorele? Uitasi ce scrisasi in anul 2022 pe Facebook? Ca gruparea opozanta a propus si votat cofinantarea pentru aceasta achzitie? Ca fara suma prevazuta nu ar fi existat nici azi CT la Calafat si cei care ar fi avut in continuare de suferit sunt oamenii? 
Vei tu, Dorele, toti sunteti ”vremelnicii” in functii, si cateodata daca ai tacea…!