CALAFAT: Realitatea cu privire la excluderea consilierului local Cosmin Catrina

3258

CatrinaÎn afara Craiovei, presa locală online cred că are cea mai bună dezvoltare în Municipiul Calafat.

Că fiecare site de știri online are patimi de o parte sau alta a luptei politice și asta este adevărat, iar când cel care deține site-ul este implicat direct într-o problemă, situația devine una ușor riscantă, dacă nu chiar periculoasă, dacă se ajunge la dezinformare publică.

Se întâmplă să citesc un titlu BOMBĂ pe un site local, deschid articolul, citesc conținutul și mă crucesc: Bomba de proportii la Calafat: Toate hotararile din Consiliul Local luat in ultimul an vor fi anulate!Am avut 18 consilieri in loc de 17!.

Titlu bombastic, conținutul dezlânat, fără noimă pe alocuri și departe mult de adevăr. O dezinformare crasă, care nu are nimic de a face cu procedurile și legislația în vigoare cu privire la astfel de situații.

În realitate, nu cea dunareana (sic!…) lucrurile stau așa:

  1. ALDE Calafat decide să îi retragă sprijinul politic unui consilier local, în speță Cosmin Catrina;
  2. Procesul verbal ajunge la Organizația Județeană ALDE Dolj care îl validează;
  3. ALDE Dolj trimite către Prefectura Dolj o adresă prin care informează că a retras sprijinul consilierului local Cosmin Catrina;
  4. Prefectul emite ordin de încetare a mandatului de consilier local conform Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor localiși îl trimite Primăriei Municipiului Calafat:
  5. Consiliul Local nu are altceva de făcut decât să ia act de ordinul prefectului, ordin care este obligatoriu de aplicat;
  6. În această situație ALDE Calafat trimite adresă Primăriei Calafat cu următorul consilier local validat.

Aceasta este procedura și orice alte chestiuni care sunt aruncate pe piață nu au rol decât de inflamare și dezinformare a populației.

De ce a decis ALDE să îl dea afară pe Cosmin Catrina este o chestiune de bucătărie internă a unui partid. Pe cine a validat ALDE pentru postul vacant de consilier, la fel.

Care este implicarea primarului în această treabă? Nici una.

Că o instanță de judecată i-a dat câștig de cauză lui Cosmin Catrina este iarăși o chestiune care nu îl privește pe primar. Catrina va fi repus în funcție, celălalt consilier va pleca acasă.

Că ALDE nu va dori dragostea cu forța propusă de Cosmin Catrina este iarăși o variantă care poate fi luată în calcul. Dar așa cum am spus, este o chestiune de bucătărie internă a unui partid.

Când accepți să candidezi pe lista unui partid, se presupune că accepți și regulile și statutul organizației politice și te supui legilor în vigoare din statul numit România.

Dezinformarea nu face cinste nimănui. Dacă vrea să spună că a avut dreptate el și nu ALDE în care vrea să activeze în continuare înțeleg, deși nu respectă regulile, Cosmin Catrina o poate face simplu și elegant, nu aruncând cu lături și minciuni în stânga și dreapta.