Câteva sfaturi de care ar fi indicat să ții cont ca să te bucuri de o bucătărie frumoasă și funcțională

127

Visezi să ai o bucătărie frumoasă și funcțională? Un loc în care să gătești, să te distrezi și să petreci timp de calitate cu familia sau cu prietenii cei mai dragi? Dacă da, nu ești singur. Bucătăria este adesea inima casei și este esențial să o faci atât practică, cât și plăcută din punct de vedere estetic. În rândurile următoare vei putea descoperi câteva sfaturi despre cum să obții bucătăria perfectă pentru nevoile tale fără să faci compromisuri de ordin estetic. 

Iată care sunt pașii pentru obținerea unei bucătării perfecte atât din punct de vedere estetic, cât și practic!

  1. Alegerea mobilierului

Primul pas și cel mai important pentru crearea unei bucătării axate pe frumusețe și eleganță este alegerea mobilierului potrivit. Poți opta pentru o bucătărie deja construită din comerț sau poți realiza una la comandă. Încearcă să menții acest tip de mobilier cât mai minimalist posibil și cu cât mai puține contraste. Dacă vei opta pentru o mobilă de bucătărie realizată la  comandă, gândește-te să introduci structuri extrem de folositoare ca un corp jolly sau sisteme de push-up pentru deschiderea dulapurilor. 

Când vine vorba de zona de luat masa, optează pentru mese calitative și alege scaune confortabile din gama de scaune pentru dining disponibilă pe piață, chiar dacă, poate prețul lor este sensibil mai mare decât cel al unor scaune din plastic sau metal. În timp, corpul tău îți va fi recunoscător pentru această alegere. Găsești astfel de produse și pe site-uri precum homelux.ro sau în marile lanțuri de magazine destinate comerțului cu mobilier. 

  1. Echiparea cu aparate de uz casnic

În continuare, este esențial să îți echipezi bucătăria cu electrocasnicele potrivite. În această categorie vei include totul, de la un frigider și cuptor la o mașină de spălat vase și un cuptor cu microunde sau alte piese importante. Atunci când alegi aparatele, este important să iei în considerare funcționalitatea și eficiența energetică a acestora.

Investiția în electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic nu numai că aduce beneficii mediului, ci îți poate economisi și bani pe termen lung. În plus, asigură-te că alegi aparatele care au dimensiunea potrivită pentru bucătăria ta. Un aparat mare într-o bucătărie mică poate face spațiul să pară înghesuit și aglomerat.

  1. Alegerea veselei potrivite pentru nevoile tale

În cele din urmă, nu uita să iei în considerare vasele pe care le vei folosi în bucătărie. De la farfurii și boluri la pahare și tacâmuri, există multe opțiuni disponibile. Atunci când alegi vesela ia în considerare stilul tău de viață și nevoile tale. De exemplu, dacă ai copii mici, poate dorești să alegi produse durabile și rezistente la spargere. Alternativ, dacă îți place să te distrezi în timpul liber, investiția într-un set de farfurii și pahare frumoase și elegante îți poate duce petrecerile la nivelul următor.

În concluzie, crearea unei bucătării frumoase și funcționale înseamnă alegerea mobilierului, aparatelor electrocasnice și vaselor potrivite. Ținând cont de aceste sugestii, poți crea un spațiu care este atât practic, cât și plăcut din punct de vedere estetic. 

Sursa foto:pexels.com