Prefectul Narcis Purcărescu și șeful juriștilor de la Prefectura Dolj, Eugen Marinescu, au trecut la alt nivel. Dau ca legale hotărâri al unor consilieri locali care au ținut o ședință fără să întrunească cvorum, care sunt intră în conflict de interese și care nu au fost înregistrate în Registrul special de hotărâri.
Ba mai mult, prefectul Narcis Purcărescu scrie negru pe alb în referat că hotărârile nu au număr și cere sub ștampila Prefecturii Dolj ca să li se dea număr din urmă. Că doar așa se procedează la Primării, se mai dă câte un număr din urmă la câte o hotărâre scrisă de te miri cine?
În data de 19.07.2017 fostul primar al comunei Ghindeni, Motoi Marin, a depus la Primărie o cerere prin care cerea convocarea unei ședințe extraordinare conform legii la data de 25.07.2017. Marin Motoi a făcut cererea în numele unui grup de consilieri, care nu sunt amintiți în documentul cu pricina și nici nu îl semnează.
În ziua depunerii acestei cereri, secretarul și primarul Florentin Rădulescu erau la București pentru depunerea unui proiect, motiv pentru care nu a putut fi înregistrată. Pentru Motoi Marin a fost de ajuns să o lase pe biroul primarului și în subsolul documentului să îi traseze sarcină să o înregistreze el, cu data de 19.07.2017.
La data de 25.07.2017 Motoi Marin și alți 5 consilieri s-au prezentat la ședință, numai că secretarul Primăriei Ghindeni i-a înștiințat că ședința nu se poate ține pentru că nu este întrunit cvorum. De aici începe întreaga nebunie, de pe urma căreia Consiliul Local Ghindeni suferă de luni buni.
Un consilier local UNPR, Pîrvu Marian, a fost plecat la muncă în Spania 5 luni de zile. În consecință a lipsit la 5 ședințe consecutive ale Consiliului Local Ghindeni. Conform legii neparticiparea la 3 ședințe consecutive duce la pierderea mandatului. Primarul a luat toate măsurile pentru a pune legea în aplicare, numai că a fost împiedicat sistematic de Prefectura Dolj și de consilierii PNL, care au dorit cu orice preț ca Pîrvu Marin să rămână în funcție, pentru că la întoarcere s-a dovedit că le-a votat viceprimarul.
Pentru a vota viceprimarul comunei, cei șase au votat pentru a anula hotărârile 13 și 14 ale Consiliului Local Ghindeni prin care Pîrvu Marin își pierdea mandatul de consilier local. Pîrvu Marin a votat și el pentru anulare, numai că a votat niște hotărâri care îl privesc direct, și astfel a încălcat legea.
Secretarul primăriei a făcut un proces verbal în care specifică că ședința s-a ținut fără cvorum. Președintele de ședință a refuzat să semneze procesul verbal.
Grupul de consilieri revoluționari își fac un alt proces verbal și iau hotărâri, pe care nu le înregistrează în registrul de hotărâri al Primăriei Ghindeni și le depun la Prefectura Dolj pentru legalitate.
Prefectura Dolj le primește și, culmea, le dă și legale, dar nu asta este bomboana de pe coliva lui Narcis Purcărescu și Eugen Marinescu.
Referatul nr. 8901 din 27 septembrie 2017, scris de juriștii conduși de Eugen Marinescu și semnat de Narcis Purcărescu sună cam așa: ”Hotărârea (fără număr adoptată în data de 25.07.2017) privind alegerea viceprimarului comunei Ghindeni – în persoana domnului Motoi Marin” . La fel și celelalte hotărîri.
Nici nu mai contează ce motive aduc ei în favoarea legalității, pentru că din punct de vedere al Instituției Primăriei Ghindeni aceste documente nu există. Nu contează că ele nu au fost înregistrate că nu a vrut cineva, că acel cineva a fost de rea credință și a făcut un abuz în serviciu. Ele nu există, nefiind înregistrate în Registrul special de hotărâri și punct.
Prefectura Dolj prin prefectul Narcis Purcărescu nu avea altceva de făcut decât să trimită o adresă care au depus aceste hotărâri, în care să le transmită că instituția nu își poate da viza de legalitate sau nelegalitate pe un document care nu are număr de înregistrare.
Ce face însă prefectul Narcis Purcărescu? Așa cum spuneam în șapou, cere Primăriei Ghindeni să dea hotărârilor un număr din urmă, cerându-le în acest fel, oficial, să facă o ilegalitate:
”am constatat că nici de acestă dată hotărârile adoptate nu au fost numerotate și nu au fost înregistrate în Registrul special de hotărâri, motiv pentru care vă solicităm să procedați de urgență la reglementarea acestei situații și potrivit atribuțiilor ce vă revin în conformitate cu Legea 215/2001, să înregistrați dosarul de ședință și să numerotați hotărârile”.
Să mai comentăm acordarea unor vize de legalitate pe niște documente fantomă, nu mai are nici un rost. Singura problemă este că această aberație a Prefecturii Dolj sau mai bine a lui Eugen Marinescu și păpușa lui, Narcis Purcărescu, își produce efect.
La Primăria Ghindeni un viceprimar încasează salariul din bani publici nelegal. Hotărârile fantomă vor fi atacate în instanță. Din păcate, autorii nu vor păți nimic. Așa ceva nu s-a văzut în istoria Prefecturii Dolj.
De ce a făcut Narcis Purcărescu asta? Pentru că i-a promis Motoi Marin că trece la ALDE? Sau l-a combinat Eugen Marinescu, prieten intim cu Motoi Marin, cu care își păetrece concedii.