Cele Mai Apreciate Romane Grafice de pe Books Express

509

Ce este o carte?

O carte este mai mult decât o structură de cuvinte bine pusă la punct, este de fapt un dialog stabilit cu cititorul său. Practic cărțile sunt o colecție de file, de pagini care te ajută să trăiești cu adevărat. Atunci când un om începe să citească intră direct în acțiune, în povestea propriu-zisă. 

Practic, cartea este pentru cititor o adevărată mașinărie a timpului. Cu ajutorul ei poți într-o zi vedea și explora întreg Mapamondul, spre exemplu îți poți lua micul dejun cu Frida Kahlo în Mexic, poți să servești prânzul cu Walt Disney într-unul dintre parcurile lui, iar la cină poți sta de vorbă cu soldații francezi care s-au luptat în Al Doilea Război Mondial. 

Joseph Addison consideră că aceste pagini umplute sunt de fapt ,,moştenirile pe care marile spirite le lasă omenirii, care sunt date din generaţie în generaţie ca daruri pentru posteritatea celor care nu s-au născut încă.”

Mulți oameni care aud de romanele grafice se gândesc deseori la eroii SF, la aventurierii costumați cum sunt Batman, Spider-Man și Captain America. Cu toate acestea, există o multitudine de benzi desenate și romane grafice pe Books Express care explorează un întreg univers adesea paralel de stiluri, genuri și abordări diferite de artă. De la crimă la comedie, de la slice-of-life la horror, de la SF la romantism, nu există niciun stil sau gen pe care benzile desenate și romanele grafice să nu le poată prelua.

Lista celor mai cumpărate romane grafice

Unul dintre cele mai bune romane grafice științifico-fantastice din jur este bine cunoscuta carte Saga. Această lectură este de fapt o epopee în mai multe volume cu succes masiv și extrem de captivantă, scrisă de scriitorul Brian K Vaughan și artistul Fiona Staples. Se combină science-fiction și fantezie pentru a crea o lume ciudată, intergalactică a cărților de povești, în care doi soldați din părți opuse ale unui război fără sfârșit se îndrăgostesc, fac un copil și fug. 

Până la urma urmei toate romanele grafice și benzile desenate pot face orice – și dacă există un exemplu care arată acest lucru mai bine decât oricare altul, acesta este SAGA.

Un alt roman grafic foarte cunoscut și apreciat este From Hell. Aceasta este o poveste cu adevărat captivantă. Se bazează pe o teorie a conspirației despre identitatea criminalului Jack Spintecătorul. Fiecare cititor al acestei cărți rămâne îngrozit din cauza multitudinilor de crime fără milă care sunt scrise în detaliu grafic în această operă de artă. 

Aceasta este o poveste captivantă, obositoare și la nesfârșit convingătoare, care examinează fiecare eveniment istoric în profunzime și ajunge la concluzii tulburătoare despre modul în care au influențat lumea noastră modernă. Nu este o lectură ușoară, From Hell este totuși o capodoperă esențială și cea mai bună lucrare a co-creatorului Watchmen Moore.

Există puține titluri care merită distincția „cel mai bun roman grafic vreodată”, dar romanul grafic Batman: Year One, scris de autorul (multor benzi desenate) Frank Miller, se încadrează perfect sub acest titlu. Este unul dintre cele mai bune romane grafice cu supereroi publicate vreodată, Year One este un exemplu genial de acțiune tradițională a supereroilor în cea mai bună formă. 

Orice alt erou nou ar apărea nu va putea trece peste Batman, fiindcă el este și va rămâne cel mai apreciat supererou de copii, adolescenți, chiar și adulți. 

Romanul grafic The Nice House on the Lake oferă o nenorocire absolută. Este genul de poveste care pare garantat a fi adaptată într-o emisiune TV care poate fi urmărită prin exces, acest serial în curs de desfășurare fiind doar un volum din ceea ce se promite a fi o saga complexă și este deja unul dintre cele mai importante romane grafice de groază din ultimii câțiva ani. Cu imagini superbe și o atmosferă strălucitor de înfiorătoare, aceasta este o casă în care oricărui fan de groază îi va plăcea să fie captiv.

De asemenea, o lectură foarte apreciată este chiar romanul grafic Giant Days care se regăsește printre bestseller-uri. Această comedie vine în toate formele, dimensiunile și stilurile și puține sunt la fel de plăcute ca Giant Days (tradus Zile Uriașe). Povestea captivantă prezintă grupul unor trei studente care navighează în urcușurile și coborâșurile vieții universitare. Această serie îndrăzneață este adunată în mai multe volume. Acest roman grafic este adesea printre preferințele celor tineri.

În timp ce benzile desenate și romanele grafice au aceeași structură de panouri cu benzi desenate (și adesea personaje), romanele grafice tind să fie povești sau colecții unice. Poveștile cu supereroi sunt cele mai comune sau recunoscute, romanele grafice moderne sunt nelimitate în narațiunile pe care le spun. Fie că este vorba de groază, umor sau chiar jurnalism real, există un roman grafic pentru toată lumea. Alege să citești romane grafice de pe Books Express!