Cele mai frecvente greșeli în curățarea articolelor vestimentare de iarnă

416

Când vine vorba despre articolele vestimentare de iarnă, procesul de îngrijire trebuie să fie puțin mai minuțios și implică ceva mai multă grijă. Acest fapt se datorează materialelor din care sunt confecționate hainele de iarnă. În această categorie pot intra lâna, flanelul, casmirul sau pielea naturală, acestea fiind materiale ceva mai pretențioase în ceea ce privește procesul de curățare și întreținere.

         În categoria îmbrăcămintei de iarnă intră și gecile sau echipamentul de schi, dar și încălțămintea de piele, care este una dintre cele mai adecvate pentru acest sezon. De cele mai multe ori, aceste articole vestimentare nu sunt curățate adecvat, ceea ce duce la degradarea sau chiar la distrugerea lor. În acest articol vei descoperi care sunt cele mai frecvente greșeli făcute în procesul de curățare a hainelor de iarnă, dar și cum le poți evita în doar câțiva pași simpli.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli în procesul de curățare a articolelor vestimentare de iarnă:

Balsamul de rufe

           De cele mai multe ori este de preferat utilizarea balsamului de rufe pentru a împrospăta în mod adecvat sau suplimentar hainele. De asemenea, acest produs de întreținere și curățare lasă hainele mai moi și mai plăcute la atingere, dar favorizează și o călcare mai eficientă a acestora. 

Pentru majoritatea hainelor, balsamul de rufe este un produs eficient. El devine însă distructiv în cazul casmirului sau al gecilor. Dacă deții geci și jachete de firmă de la vGeneration.ro ai grijă la utilizarea balsamului. Acesta poate păta aceste articole vestimentare, iar în cadrul echipamentului de schi, îi poate deteriora grav membrana protectoare.

Temperatura apei

         Temperatura la care alegi să speli hainele va determina și durata de viață a acestora. De regulă, pentru hainele purtate intensiv și cu potențial crescut de murdărire, o temperatura cuprinsă între 40 și 60 de grade este potrivită. Dar ce faci în cazul hainelor mai pretențioase care pot alcătui ținutele cool de iarnă pentru femei în sezonul rece? Aici contează, din nou, cu precădere geaca! 

Este extrem de important ca aceasta să fie spălată la temperaturi cât mai reduse – 30 de grade sau mai puțin, dacă este posibil. La aceleași temperaturi trebuie raportată și spălarea casmirului, dar și a articolelor din lână. Acestea din urmă nu au nevoie, totuși de o spălare la fel de frecventă, deoarece lâna poate respinge murdăria.

Scame, pete sau căptușeală strânsă?

         Petele tind să fie principala problemă în cazul încălțămintei de piele (după zgârieturi). Dacă vrei ca ghetele tale să arate impecabil de fiecare dată când le porți nu aștepta ca petele să se usuce înainte de a fi curățate. Rezolvă această problemă imediat ce ai acces la o cârpă curată și umedă. 

În ceea ce privește scamele de pe hainele tale preferate, există un truc foarte simplu. Aruncă în cuva mașinii de spălat un șervețel umed. Acesta va strânge mare parte din scame, lăsând hainele mai curate ca niciodată.

Revenind la problema grecilor, poți evita strangerea căptușelii dacă eviți temperaturile ridicate ale apei de spălare, dar și punând o minge de tenis în cuvă împreună cu geaca ce se dorește a fi spălată.

          În concluzie, nu este dificil să îți păstrezi hainele de iarnă impecabile. Cu ajutorul acestor sfaturi vei prelungi durata de viață a articolelor tale vestimentare de iarnă preferate și le vei putea purta ca noi de fiecare dată. Așadar, fii cu ochii în patru când vine vorba de temperatura apei, produsele de curățare, dar și spălarea din timp și eficientă a hainelor tale.

Sursa foto: pexels.com