Centenarul Marii Uniri: Muzeul Olteniei organizează foto-expoziția Memoria Marelui Război în Județul Dolj

1374

Din seria activităților dedicate Centenarului Marii Uniri, Muzeul Olteniei Craiova, secția Istorie – Arheologie, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, și, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, organizează, până pe 10 decembrie a.c. foto-expoziția MEMORIA MARELUI RĂZBOI ÎN JUDEȚUL DOLJ dedicată monumentelor eroilor doljeni din primul război mondial. Fotografiile sunt amplasate la intrarea în Universitate.
Românii au plătit un greu tribut de sânge pentru a-și realiza idealul național, acela de unire a tuturor provinciilor locuite de aceștia, sute de mii dintre ei jertfindu-și viața. După prima conflagrație mondială, în toate localitățile care au trimis ostași pe câmpul de luptă au fost ridicate numeroase monumente în memoria celor căzuți la datorie.
Foto-expoziția conține imagini cu monumentele reprezentative din câteva localități din județul Dolj și se dorește a fi un prinos de recunoștință adus celor care pentru realizarea României Mari și-au adus tributul suprem, înscriindu-și astfel pentru eternitate numele în Cartea de Aur a Neamului Românesc.