Centrul Multifunctional Educational de excelenta inaugurat in comuna Podari

0
458
Ieri, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile, și a deputatei Alexandra Presură, primarul comunei Podari, Aurel Gheorghita a inaugurat Centrul Multifunctional Educational, un proiect care se bazează pe resursele tehnologiei digitale și asigură accesul la o educație de succes pentru elevii și profesorii din comuna.
”Am participat, în această după-amiază, la festivitatea organizată de Marilena Andreescu, directoarea unității școlare, și de Aurel Gheorghiță, primarul comunei Podari.
Investiția în infrastructura de învățământ reprezintă una dintre principalele modalități prin care administrația locală poate să asigure viitorul comunității și să ceară performanța actului educațional.
Printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 850.000 de euro, co-finanțat din bugetul local, a fost ridicată și dotată o clădire în care vor funcționa laboratoare de biologie, chimie, fizică și informatică, dar și o sală de festivități cu 180 locuri. În plus, a fost amenajat un teren de sport multifuncțional pe care elevii vor putea juca fotbal, baschet sau tenis.
Comuna Podari devine astfel localitatea din Dolj cu cele mai multe proiecte europene implementate în domeniul educației, un adevărat punct de reper pentru administrațiile locale care vor să asigure performanță în învățământul din mediul rural” – Cosmin Vasile presedinte CJ Dolj.
”Am participat astăzi la inaugurarea unui proiect de suflet, Centrul Multifuncțional Educațional din comuna #Podari. Spun de suflet deoarece cunosc toate etapele realizării acestui proiect, de la prima idee la coerența unui proiect de succes, și știu cât de mult s-au străduit câțiva oameni cu vise și idei mărețe să realizeze ceea ce pentru mulți pare imposibil.
#CentruMultifuncționalEducațional se bazează pe resursele tehnologiei digitale și asigură accesul la o educație de succes pentru elevii și profesorii din Podari. Totul arată impecabil, de la laboratoarele moderne (biologie, fizică și chimie), cu dotări #SMART, de ultimă generație, până la terenul de sport și sala de festivități cu 180 de locuri. De remarcat este Laboratorul de limbi străine, care este certificat pentru pregătirea și susținerea examenelor acreditare #Cambridge, și care oferă copiilor din comuna Podari o șansă la o educație de calitate.
Felicit, cu tot dragul, inimoasa echipă care a făcut posibilă realizarea acestui proiect, dar și autoritățile locale care au înțeles că investiția în copii reprezintă investiția în viitorul nostru ca societate modernă.
Felicitări Marilena Andreescu!
Felicitări Aurel Gheorghita!” – deputat Alexandra Presura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.