Ceremonial militar-religios la Craiova de Ziua Armatei

1337

Autoritățile locale și județene, cadre militare, reprezentanți ai instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne au fost, astăzi, alături de militarii doljeni, la ceremonialul militar – religios organizat la Monumentul Eroilor Români din cimitirul Sineasca pentru a marca Ziua Armatei României.

Ziua Armatei României, sărbătorită în fiecare an la 25 octombrie 2018, a prilejuit ample activități și în Craiova, pe parcursul acestei săptămâni, la care au participat militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Astăzi, la Monumentul Eroilor Români din cimitirul Sineasca, a fost organizat un ceremonial militar-religios, la care au participat reprezentanți ai administrației publice locale, între care s-a aflat și administratorul public al Craiovei Sorin Manda, ai administrației județene – președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, dar și veterani, reprezentanți ai instituțiilor publice din Craiova și ai instituțiilor din subordinea MAI. Mesajul prim-ministrului României cu ocazia Zilei Armatei a fost prezentat de subprefectul județului Dolj, Cristian Șovăilă. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea soldaților, iar în cursul acestei seri, de la ora 20.00, se va desfășura retragerea cu torțe, punctul de pornire fiind piața Mihai Viteazu.